EVI.

Det uppskattas att 75 till 150 personer dör varje år på grund av drog- och/eller alkoholbruk i trafiken.

CBR är alltid upptagna för att se till att alla säkert kan delta i trafiken. De säkerställer ett mobilt och trafiksäkert Nederländerna. Med det målet i åtanke ser de till att trafikprov avläggs, men de testar också om förare är fysiskt och mentalt kapabla att delta i trafiken på ett säkert sätt. CBR utför dessa uppgifter på uppdrag av ministern för infrastruktur och vattenförvaltning. CBR startar ett antal kampanjer varje år, nu startar de en kampanj i sociala medier riktad specifikt till unga. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten bland unga om säkert körbeteende.

Två nya utbildningsinsatser har nyligen införts, kortkursen om beteende och trafik och kursen om droger och trafik. Varje år tas 1 miljon utandnings- eller salivtester av polisen och fler än 3500 75 personer arresteras varje månad som sitter bakom ratten under påverkan av droger eller alkohol. Det uppskattas att 150 till XNUMX personer dör varje år på grund av drog- och/eller alkoholbruk i trafiken. Ofta är det inte föraren själv, utan någon i området som blir påkörd. Unga förare som har haft sitt körkort i mindre än fem år orsakar en stor del av dessa olyckor.

(Texten fortsätter under bilden)
Varje år tas 1 miljon utandnings- eller salivtester av polisen och fler än 3500 XNUMX personer arresteras varje månad som sitter bakom ratten under påverkan av droger eller alkohol.

Med denna nya kampanj vill CBR göra det tydligt för unga vad droger och alkohol kan orsaka i trafiken och farlig körning. Vissa regler bör också göras tydliga, hur många kan du verkligen dricka? Hur länge finns droger och alkohol kvar i ditt blod? Kampanjen ska få unga människor att inse vad de faktiskt kan förlora på att sätta sig bakom ratten med alkohol eller droger. Att förlora sitt körkort, få ett brottsregister, höga böter, höga skadekostnader, att behöva gå en kurs men också att behöva leva med konsekvenserna om man slår någon är en del av detta. Kampanjen går via YouTube, Snapchat, TikTok och Instagram.

Läs också  Unga förare bakom ratten i tunga fordon befinner sig på en farlig kurs
Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post