Pitane bild

Hos Via handlar tillvägagångssättet om att maximera kostnadseffektiviteten samtidigt som de servar så många resenärer som möjligt.

Ett slående samarbete har meddelats av Via och Uber i deras partnerskap. Med målet att hjälpa byråer att kostnadseffektivt betjäna fler resenärer, syftar alliansen till att Via-kunder ska kunna komplettera sina paratransit- och mikrotransittjänster genom att få turer levererade av förare på Uber-plattformen. Detta innovativa partnerskap belyser båda företagens engagemang för att stödja städer och byråer i att utnyttja avancerad teknik för att optimera kollektivtrafiken.

Vi gick djupare in i planen för att få mer insikt i detta samarbete och dess möjliga påverkan på transportlandskapet. Partnerskapet mellan Via och Uber erbjuder flera viktiga fördelar för båda parter. För det första kan byråer bygga mer robusta nätverk och betjäna ett större antal resenärer genom att utnyttja Ubers omfattande pool av förare. Denna omfattande resurs gör det möjligt för byråer att effektivt möta den växande efterfrågan på transporttjänster.

Sammanfattningsvis erbjuder partnerskapet mellan Via och Uber en möjlighet för inblandade parter att optimera sina tjänster, serva fler passagerare och verka mer kostnadseffektivt.

Dessutom förbättrar integrationen av Uber i Via-plattformen flottans effektivitet och minskar kostnaden per resa. Med Vias avancerade teknik kan varje resa automatiskt tilldelas rätt fordon, vilket eliminerar behovet av att använda överdimensionerade fordon för enskilda passagerare. Denna optimering förbättrar avsevärt resursallokeringen och säkerställer kostnadseffektivitet.

Läs också  Taxichaufförer hamnar på topp med ett mångmiljonkrav mot Uber

Dessutom säkerställer de arbetsprocesser som möjliggörs av samarbetet en effektiv samordning mellan byråer och icke-dedikerade tjänsteleverantörer, vilket resulterar i betydande tidsbesparingar. Manuell tilldelning är ett minne blott, vilket gör att byråer kan fokusera på att tillhandahålla effektiva och pålitliga transporttjänster. 

kostnadseffektivitet

Hos Via handlar tillvägagångssättet om att maximera kostnadseffektiviteten samtidigt som de servar så många resenärer som möjligt. Via uppnår detta genom att utnyttja sina partners befintliga flottor och operatörsresurser, tillsammans med tjänsteleverantörer som Uber. Med hjälp av sin specialutvecklade routing- och allokeringsalgoritm, ViaAlgo, optimerar de driften av sina partners flottor och levererar konsekvent den lägsta kostnaden per resa jämfört med andra leverantörer.

Med integrationen av Uber kommer ViaAlgo att skicka intelligenta reseval till Uber för att utföras av förare på Uber-plattformen. Denna strategiska allokering av resurser säkerställer effektiv tjänsteleverans och kostnadsoptimering.

ervaring

Det slutliga målet med partnerskapet är att förbättra resenärens upplevelse samtidigt som transportkapaciteten utökas. Resenärer kommer att fortsätta att ha samma bekanta upplevelse, inklusive meddelanden och möjligheten att spåra fordon. Uber-integrationen ansluter sömlöst till Via Operations Center, vilket gör det möjligt för byråer att skicka resor till Uber-förare utan att störa deras befintliga arbetsprocesser. Det är en lättanvänd lösning som förbättrar den totala upplevelsen för passagerare.

foto: Andy Ambrosius (Via)

Relaterade artiklar:
Läs också  Kommunalrådet van der Horst talar vid KNV:s möte om stadsmobilitet
3 MÅNADER
Utskriftsvänlig, PDF och e-post