3 MÅNADER

I tretton år kommer bara utsläppsfria bussar att gå.

Qbuzz kommer att vara den nya operatören i South Holland North från den 15 december 2024 under en period av tretton år. Provinsen Sydholland meddelade på tisdagen att busstransporterna kommer att vara helt utsläppsfria. Denna nyhet kommer efter ett framgångsrikt offentligt europeiskt anbud där Qbuzz hamnade i topp.

Kontraktet omfattar busstransporter i regionerna Holland Rijnland och Central Holland, med de större städerna Leiden, Alphen aan den Rijn och Gouda. Andra budgivare inkluderade nuvarande operatören Arriva, EBS Public Transportation och Transdev Netherlands Mobility Services. Det totala kontraktsvärdet överstiger 1 miljard euro. Förlorarna av anbudet har sex veckor på sig att överklaga beslutet.

"𝘞𝘪𝘫 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘦𝘳𝘨 𝘣𝘭𝘪𝘫 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦𝘻𝘯𝘨𝘻𝘯𝘨. 𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘥𝘦 𝘣𝘦𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘦𝘦𝘦𝘳𝘝 𝘰𝘶𝘸𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘱𝘳𝘰𝘷𝘦𝘵 𝘱𝘳𝘰𝘷𝘦 𝘪𝘥-𝘏𝘰𝘭𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘦 𝘰𝘯𝘵𝘸𝘪𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘝𝘨 𝘰 𝘱𝘦𝘯𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘦𝘳𝘷𝘰𝘦𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘰𝘰𝘢𝘦 𝘷 𝘦𝘯 och 𝘥𝘦 𝘬𝘳𝘰𝘰𝘯 𝘰𝘱 𝘩𝘦𝘵 𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘷𝘦𝘶 𝘶 𝘻 𝘻-𝘤𝘰𝘭𝘭𝘦𝘨𝘢 '𝘴.𝘝𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘩𝘶𝘪𝘥𝘪𝘨𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘨𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘦 𝘢𝘴 𝘦𝘳 𝘨𝘳𝘰𝘵𝘦 𝘣𝘦 𝘵𝘳𝘰𝘬𝘬𝘦𝘯𝘩𝘦𝘱𝘝𝘶 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘴 𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘝𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘡𝘶𝘪𝘥-𝘏𝘰𝘭 𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘕𝘰𝘰𝘳𝘷. 𝘯 𝘸 𝘰𝘰𝘳𝘣𝘦𝘳𝘦𝘪𝘥𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘻𝘢𝘢𝘮𝘝 𝘦 𝘥𝘦𝘤𝘦𝘮𝘣𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘦𝘴𝘴𝘪𝘦 𝘰𝘦 𝘦𝘯𝘦𝘯 𝘯."

Det totala antalet timmar som Qbuzz-bussar är på väg kommer att återgå till nivåerna före coronaviruset, en ökning med 20 % jämfört med nuvarande situation. Dessutom erbjuder företaget fler sittplatser i de nya bussarna, bättre tillgänglighet och extra komfort, som individuell stolvärme.

Frederik Zevenbergen, Sydhollands ställföreträdare för trafik och transport, är glad över beslutet eftersom transportutbudet ökar jämfört med nu. Med fokus på nya tekniker och innovation för nollutsläppstransporter bidrar detta till provinsens klimatmål. De tar också ett stort steg för att förbättra tillgängligheten för resenärer med funktionsnedsättning.

Läs också  Rusningstrafik slår rekord och kollektivtrafiken slår bilen i urban race

Att vinna anbud by Qbuzz är en viktig milstolpe i omställningen till hållbar kollektivtrafik i södra Holland. Med användning av uteslutande utsläppsfria bussar bidrar Qbuzz till landskapets ambition att avsevärt minska koldioxidutsläppen i kollektivtrafiken.

Relaterade artiklar:
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post