taxibolag

Tio dagar lång explosion av kultur och glädje, den 180:e Gent-festligheten välkomnar alla.

Från och med idag kommer staden Gent återigen att vimla ​​av liv och musik när den efterlängtade 180:e upplagan av Gentse Feesten drar igång. Festivalen, som pågår från 14 till 24 juli, har en rad gratisevenemang och alla är välkomna att delta i festligheterna.

Gentse Feesten är kända för sin unika början. Istället för en massiv öppning vaknar staden gradvis till liv med partierna som vaknar upp lite i taget över hela staden. Konserterna börjar kl 20, men du behöver inte vänta för att njuta av den livliga atmosfären på terrasserna.

För de som vill närvara vid den officiella invigningen kommer en imponerande vatten- och ljusshow att äga rum på Portus Ganda på kvällen. Denna fantastiska show börjar kl 22.30:13, varefter staden kommer att leva med alla typer av aktiviteter och evenemang från kl XNUMX dagligen.

Festen kommer dock inte att fortsätta utan uppehåll eftersom invånarna i Gent tar en välförtjänt paus varje morgon. Medan musiken stannar klockan 2.30 på de flesta torg och kranarna stänger klockan 3, pågår vissa ställen, som Sint-Jacobs, till klockan 5. På Vlasmarkt slutar inte musiken förrän solen går upp och slutar klockan 8 – tio nätter i rad.

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: Pitane Blue - båtliv på De Leie

Festivalen förväntar sig en rad begåvade artister, inklusive Gustaph, Flip Kowlier, Aaron Blommaert, Zoe Bizoe, Vive La Fête, Pommelien Thijs, Maksim, Dirk Stoops, Dans Dans, Lady Linn, Stake, Guga Baúl, Barbara Dex, Roland, Mama's Jasje, Bent Van Looy, Christoff, Jelle Cleymans, Glints, Yves Deruyter, Arbeid Adelt!, Gabriel Rios, KAA Gent och TL.

Läs också  Fotgängare får fritt spelrum i Gents centrum

Hur kommer man dit?

Det rekommenderas att komma till festerna till fots, på cykel eller med kollektivtrafik. Extra cykelparkering kommer att finnas och för den som vill ta sig säkert hem efter en öl eller två finns det även extra taxistationer, bland annat på Ottogracht.

När det gäller kollektivtrafiken kommer De Lijn att fungera, men med vissa justeringar. Allt kommer att vara som vanligt fram till klockan 13, men efter denna tid kommer spårvagnarna att förbjudas från centrum av säkerhetsskäl. Spårvagn 1 kommer dock att gå 24 timmar om dygnet och kommer att ha sista stopp vid Veldstraat och Burgstraat från kl. 13. Dessutom kommer det att finnas 12 Partybussar som går nattetid från söder klockan 0:30, 02:15 och 04.00:XNUMX till nästan alla håll.

Så ta på dig festoutfiten och kom till Gentse Feesten – en tio dagar lång festival full av musik, kultur och nöje. Det lovar att bli en oförglömlig upplevelse i hjärtat av Gent.

Relaterade artiklar:
GRP
Utskriftsvänlig, PDF och e-post