App Stores

Uppkomsten av eltransporter kan inte längre stoppas. Efterfrågan på nya snabbladdningsplatser ökar därför snabbt.

Företaget NXT50five har avslöjat en ny snabbladdningsplats vid köpcentret Middenwaard i Heerhugowaard. Detta strategiska tillskott är inte bara en snabbladdare, utan ett tekniskt genombrott i form av NXT ChargePost. Det geniala laddningssystemet är designat för att möjliggöra snabbladdning även i områden som lider av trängsel i nätet, ett allt vanligare problem där elnäten blir överbelastade av spridningen av elfordon.

På denna nya plats är det möjligt att ladda en bil med en effekt på 300 kW eller att ladda två bilar samtidigt med 150 kW vardera. Det som sticker ut är kompatibiliteten med ett brett utbud av vanliga laddningskort, inklusive NXT Mobility Card och 50five-laddningskortet. Detta gör snabbladdningsstationen inte bara avancerad utan även tillgänglig för allmänheten.

Elektriska transporter är på en uppåtgående trend, ett steg som ytterligare förstärks av det akuta behovet av miljömässigt ansvarsfulla transportlösningar. Men efterfrågan på nya laddpunkter skjuter i höjden och elnätet på många håll kan helt enkelt inte hänga med. Nätöverbelastning, som detta problem kallas, tenderar att uppstå i stadsområden där elbehovet överstiger tillgänglig kapacitet. Köpcentret Middenwaard ligger exakt i en sådan zon, vilket gjorde att installationen av traditionella snabbladdare verkade vara en omöjlig uppgift.

NXT ChargePost 

Det är här NXT ChargePost kommer in som en elegant lösning. Systemet fungerar som en slags 'powerbank' och lagrar el när nätet är mindre belastat och använder denna lagrade energi för att komplettera laddningen under rusningstid. Det är ett genialiskt svar på elnätets begränsningar och en illustration av hur teknisk innovation kan överbrygga gapet mellan infrastruktur och växande efterfrågan.

Läs också  Taxichaufförer kommer snart att kunna prata nederländska flytande nu när tidsfristen har skjutits upp

Öppnandet av snabbladdningsplatsen i Middenwaard är resultatet av ett partnerskap mellan 50five Group och NXT Mobility, som verkar gemensamt under namnet NXT50five. Med ett ambitiöst mål i åtanke – utbyggnaden av ett rikstäckande, allmänt tillgängligt snabbladdningsnätverk för både passagerar- och godstrafik – använder dessa företag sin expertis för att vara ledande inom laddinfrastruktur.

Det som gör det här samarbetet extra intressant är fokus på trängselområden i nätet. Genom att smart använda batteribuffrade laddningssystem som NXT ChargePost,... NXT50five en lovande lösning för snabbladdning med hög effekt där detta tidigare var otänkbart. Och det slutar inte vid Middenwaard. Under de kommande månaderna finns planer på att ytterligare utöka nätverket till så många som 20 offentliga snabbladdningsplatser. I en tid då energiomställningen blir allt mer angelägen visar NXT50five att innovation och samarbete är nycklarna för att göra denna omställning inte bara möjlig utan också tillgänglig.

Relaterade artiklar:
Pitane-programvara
Utskriftsvänlig, PDF och e-post