Pitane bild

När det gäller den dagliga verksamheten fortsätter de lokala taxibolagen att spela en framträdande roll.

Connexxion Taxi Services blir ny transportpartner i Nordöstra Brabant för perioden 2024-2028. Kontraktet med den nuvarande tjänsteleverantören, Munckhof Taxi BV, löper ut den 31 december 2023. Tjänsterna som tillhandahålls av Regiotaxi Noordoost-Brabant är tvåfaldiga.

Å ena sidan erbjuder den dörr-till-dörr-transport för personer med Wmo-indikation i olika kommuner, inklusive Bernheze, Boekel och Maashorst. Däremot kommer den regionala taxin in när det inte finns några reguljära kollektivtrafikförbindelser tillgängliga inom tio minuters gångavstånd. Detta säkerställer att personer med rörelsehinder kan delta i samhället, ett kärnuppdrag för GR-KCV Brabant Noordoost, paraplyorganet som ansvarar för genomförandet av denna transport.

belåtenhet

Hittills har regionala taxitransporter utförts av Munckhof Taxi BV, i samarbete med lokala underleverantörer som Taxi van Alebeek och Taxi van Dijk. Enligt de regionala myndigheterna har samarbetet varit helt tillfredsställande de senaste fem åren. Ändå sker nu en förändring i landskapet. Ingen av de andra anbudsgivarna motsatte sig den slutliga tilldelningen till Connexxion, vilket bekräftades den 1 augusti.

Noll utsläpp

Företagets hållbarhetsplaner är viktiga när man väljer Connexxion Taxi Services. Från den 1 januari 2024 kommer nuvarande fordon successivt att ersättas av elfordon, med målet att alla transporter ska vara nollutsläpp till 2026. God anställningspraxis spelade också en roll. Connexxion har lovat att 80 % av de arbetade timmarna ska utföras av förare med ett tillsvidarekontrakt och som arbetar minst 16 timmar per vecka.

Läs också  Bli inte förvånad under karnevalen, se till att du har en BIR eller använd bussar och tåg
(Texten fortsätter under bilden)
Taxicenter De Meierij
Foto: © Pitane Blue - De Meierij Taxi Center

Själva transporten kommer att utföras av tre lokala taxibolag: Van Driel, Taxicentrale de Meierij och Van Helvoort. Dessa företag är inte okända i regionen; de tillhandahåller för närvarande även all målgruppstransport. Regiotaxi Noordoost-Brabant framhåller att kvaliteten på transporterna kommer att hålla sig på topp trots vaktbytet. Det nya avtalet med Connexxion har en löptid på fem år men innehåller en option på förlängning med upp till tre år. Om förlängningen utnyttjas löper avtalet med Connexxion Taxi Services ut senast den 31 december 2031.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post