Pitane bild

Den nedlagda tjänsten för AmsEindShuttle väcker viktiga frågor om motståndskraften och hållbarheten hos startups inom mobilitetssektorn.

Den nya pendelförbindelsen AmsEindShuttle, som ska ha erbjudit en direktbuss mellan Eindhovens flygplats och Amsterdam, har slutat i en paus. Initiativet från den unge entreprenören Gijs van den Broek har nyligen lagts ner, och det finns ingen klarhet om tjänstens framtid.

pendla

Denna skyttel skulle köra rutten två gånger om dagen från juni, främst för att hantera trafikstockningarna från flygpassagerare. Förväntningarna var höga, bland annat för att de klimatneutrala bussarna från den välrenommerade Jan de Wit Group skulle användas. Transportföretaget bekräftade idag per telefon det tillfälliga avstängningen av den unge företagarens tjänster och kunde inte lämna information om ett återupptagande av tjänsterna.

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: Pitane Blue - Touring car company - Jan de Wit

Även om det slutliga ödet för AmsEindShuttle ännu inte har skrivits, är det säkert att mobilitetsmarknaden kommer att fortsätta att utvecklas, och kanske till och med en läxa för framtida entreprenörer i vikten av att börja med en välinformerad plan och en stark backup-strategi.

Men drömmen om Gijs van den Broek (2004) verkar ha ställts på is under besvikelse från kunder som står inför inställda resor och bristande återbetalning. Kunder klagar över bristande kommunikation, med deras samtal som förblir obesvarade och e-postmeddelanden som inte ger något annat svar än defensiva reaktioner på negativa recensioner.

En titt på platsen på Marinus van Meelweg i Eindhoven bekräftade att lyxbussarna inte längre väntar på passagerare. Ambitionen för skytteln uppstod, med hans egna ord, när efterfrågan på den identifierades från flygbolag som Ryanair och Wizzair, som Van den Broek till och med nämner som partners på sin hemsida när han skrev vår artikel. bokningssida. Efter publiceringen av vår artikel verkar det nu som att hemsidan också har tagits offline och trots dessa partnerskap verkar verkligheten ta en annan vändning.

Läs också  Delhi öppnar dörrar med gratis bussresor för icke-binära resenärer

kontakta

Enmansföretaget van den Broek handelskontor grundades i februari 2023 och är rekommenderat På Handelskammaren. Försök att få mer insikt via AmsEindShuttle callcenter resulterade i undvikande svar från en telefonsvarare från företaget Schoonhoven. Vår forskning om det aktuella läget gav lite konkret information tills vi blev kontaktade av entreprenören som angav att han inte var nöjd med vår artikel och hotade med rättsliga åtgärder. 

Under tiden har redaktionen haft telefonkontakt med van den Broek, som angav att han skulle vilja svara på vår artikel via e-post och ändå skulle vilja ge en förklaring till de klagomål som inkommit och var det gick fel med försäljningen av biljetter. Var tjänstens framtid ligger är lika oklart som de tomma stolarna i tränarna. Med tjänster inställda och kunder i limbo kvarstår frågan hur ett lovande initiativ kan stoppas så snabbt och vad nästa steg blir för den unge entreprenören och hans kunder. Vi väntar i alla fall på ett svar för att höra hans sida av saken.

Relaterade artiklar:
EVI.
Läs också  Amsterdam är ledande inom oförsäkrade skotrar på vägen
Utskriftsvänlig, PDF och e-post