Pitane bild

Detta åtgärdar ineffektiviteten hos stora bussar som ofta kör tomma och den begränsade tillgången på transporter på kvällar och helger.

Zeeland, med sitt stora och glesbefolkade område, har länge stått inför utmaningar när det gäller tillgängligheten till sina byar och centra. Det traditionella kollektivtrafiksystemet, som i hög grad var beroende av fasta rutter med buss, båt och tåg, mötte inte längre befolkningens förändrade behov. Som svar på detta introduceras ett nytt, innovativt transportsystem, som inte bara inkluderar fasta rutter, utan också en rad flexibla alternativ som flextaxi, cykeldelning, bildelning och samåkningsinsatser.

Denna utveckling är inte bara ett svar på direkta transportbehov, utan också ett strategiskt steg för att förbättra Zeelands livskvalitet och tillgänglighet. Samarbetet mellan Zeelands kommuner, provinsen Zeeland och regeringen betonar den gemensamma ansträngningen för att säkerställa en smidig övergång till detta nya system. Det som är viktigt här är resenärernas engagemang i dessa förändringar, något som är avgörande för att detta projekt ska lyckas.

Tillkännagivandet under konferensen "Tillgänglighet för alla" i Amersfoort är en tydlig indikation på regeringens engagemang för att förbättra tillgängligheten i mindre tätbefolkade områden som Zeeland.

Minister Harbers: ”Vårt sätt att resa håller på att förändras. Utöver bil, cykel och tåg finns det mer och mer delade transporter, det finns på- och omstigningsställen och appar för att bättre ordna våra transporter. Det är fantastiskt att se hur Zeeland arbetar lösningsorienterat i en provins där god tillgänglighet med kollektivtrafik är en utmaning. En app för att hjälpa resenärer i Zeeland att komma bättre på väg är ett bra initiativ för detta.”

Utöver ekonomiska bidrag från Zeeland investerar ministeriet sex miljoner euro. Den tillgängliga budgeten ska bland annat investeras i vidareutveckling av en digital plattform som möjliggör planering, bokning, resor och betalning via reseappar. Att WMO-transporter också är en del av denna nya plan är en viktig och unik aspekt.

(Texten fortsätter under bilden)
Minister Harbers, statssekreterare Heijnen och vice Van der Maas vid konferensen Tillgänglighet för alla

Minister Mark Harbers och statssekreterare Vivianne Heijnen från ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning och biträdande Harry van der Maas från provinsen Zeeland tillkännager den 13 november 2023 att ministeriet kommer att ställa ett belopp på sex miljoner euro till förfogande för att göra kollektivtrafik möjlig i Nederländerna. .

Under BO MIRT tillkännagavs att regeringen investerar 6 miljoner i Zeelands kollektivtrafiksystem. Under de kommande åren kommer Zeeland att bli mer tillgängligt, även på kvällar och helger. Utöver de fasta linjerna buss, båt och tåg fokuserar kollektivtrafiken på så kallade finkorniga och flexibla transporter. Zeeland får pengar från regeringen för att gemensamt genomföra planerna ytterligare. Det innovativa systemet är ett exempel för andra regioner.

Läs också  Munckhof vinner stor upphandling i Mellersta Brabant
Curacao

Tillkännagivandet av provinsen Zeeland, i samarbete med regeringen, att investera sex miljoner euro i ett innovativt transportsystem, inklusive en digital plattform för planering, bokning och betalning av resor, väcker några kritiska frågor. Även om initiativet vid första anblicken verkar vara ett lovande steg mot att modernisera kollektivtrafiken i Zeeland, finns det underliggande farhågor som inte bör förbises.

kritiska aspekter

En av de kritiska aspekterna av detta nya system är beroendet av förare och kollektivtrafikföretag som anmäler sig till anbudet. Verkligheten i många landsbygds- och glesbygdsområden, som Zeeland, är att det ofta råder brist på chaufförer. Detta kan bero på olika faktorer, såsom oattraktiva arbetsförhållanden eller helt enkelt brist på personer som är intresserade av dessa yrken. Utan tillräckligt med förare för att köra de planerade rutterna och tjänsterna kan det nya systemets effektivitet allvarligt undergrävas, oavsett hur avancerad eller användarvänlig appen är.

Dessutom har kollektivtrafikföretagens vilja att registrera sig för anbud i Zeeland ytterligare en kritisk punkt. Om dessa företag inte är övertygade om genomförbarheten eller lönsamheten för de linjer och tjänster som erbjuds kan de välja att inte delta. Detta kan leda till brist på nödvändiga tjänster i vissa områden, särskilt i de mer avlägsna och mindre befolkade delarna av provinsen. Effektiviteten av en digital plattform beror starkt på tillgängligheten och regelbundenhet hos den kollektivtrafik som den måste stödja.

Läs också  Munckhof vinner stor upphandling i Mellersta Brabant

Det är också frågan om tillgängligheten för själva appen. I regioner där digital kompetens kan vara lägre, särskilt bland äldre invånare, kan en övergång till ett appbaserat system vara ett hinder. Även om initiativet kommer att behålla ett telefonbokningsalternativ, bör fokus ligga på att säkerställa att denna tjänst är lika effektiv och tillgänglig som det digitala alternativet.

(Texten fortsätter under bilden)
Vivianne Heijnen statssekreterare för infrastruktur och vattenförvaltning - foto: Pitane Blue

pilot för Nederländerna

Statssekreterare Heijnen betonar den imponerande kreativitet och ansträngning som Zeeland har visat för att utveckla detta framtidssäkra transportsystem, ett system som möjligen även skulle kunna användas i andra delar av Nederländerna. Statssekreterare Heijnen: "Jag är mycket imponerad av de innovativa planerna i provinsen Zeeland. Tillgängligheten till Zeeland är ett svårt pussel. Med en enorm dos kreativitet har vi arbetat hårt den senaste tiden för att skapa ett framtidssäkert nytt transportsystem. Jag hoppas att erfarenheterna här också kan ge smarta lösningar i hela Nederländerna.”

”Det är stora förändringar på väg för resenärer i Zeeland. Med hjälp av regeringen säkerställer vi en bra övergång till nya transportformer. Jag är glad att regeringen stöder planerna i Zeeland. Vi kommer att arbeta tillsammans för att göra Zeeland mer tillgängligt för alla och jag hoppas att vi kommer att vara ett exempel för andra regioner!”

Medlem av Provincial Executive SGP Van der Maas Parlamentet betonar vikten av statligt stöd i denna stora övergång till nya transportformer och uttrycker förhoppningen att Zeeland kommer att vara ett exempel för andra regioner. Detta initiativ illustrerar ett proaktivt förhållningssätt för att möta regionala utmaningar och kan inspirera till liknande insatser i andra delar av landet.

Fotorättigheter: Provinsen Zeeland – Harry van der Maas

Relaterade artiklar:
regel
Utskriftsvänlig, PDF och e-post