Pitane bild

Tim Vandenput har meddelat att han inte kommer att ställa upp i valet i det federala valet 2024.

Belgiens representant och borgmästare i Hoeilaart Tim Vandenput (Open Vld), har meddelat att han inte kommer att ställa upp i valet i det federala valet i juni 2024. Detta beslut kan bli ett viktigt skifte i hans politiska karriär, där han kommer att fokusera på sin roll som borgmästare och hans passion för flygsektorn.

"I går kväll bestämde jag mig för att inte ställa upp för en valbar plats på den liberala listan för Open VLD vid det federala valet i juni 2024. Jag kommer därför inte längre att sitta i parlamentet från och med då, säger Tim Vandenput.

Vandenput, som har suttit i parlamentet i ett decennium, har antytt att hans arbete i Hoeilaart, en kommun i druvregionen, ger honom mer tillfredsställelse än hans roll i den nationella politiken. Detta val framhäver hans engagemang för det lokala samhället och hans önskan att tillbringa mer tid med familj och vänner.

Under sin parlamentariska karriär fokuserade Vandenput främst på säkerhetsfiler, inklusive de för försvar, polis och brandkår. Han följde också aktivt filen om Zaventems flygplats, en viktig fråga för hans valkrets. Hans beslut att dra sig tillbaka från nationell politik kom som en överraskning för många, men han är fortfarande engagerad i sin roll som borgmästare i Hoeilaart.

Vandenput har redan meddelat sin kandidatur till borgmästarposten inför kommunalvalet den 13 oktober 2024. Han betonar styrkan i sitt team, Team 1560, och hans avsikt att förbättra Hoeilaart ytterligare. Han uttrycker sin tacksamhet till alla som stöttat honom i hans politiska karriär och lovar att fortsätta arbeta för samhället Hoeilaart.

Tim Vandenputs (52) beslut att dra sig ur nationell politik och att inte ställa upp i valet i förbundsvalet 2024 har väckt blandade reaktioner. Medan många berömmer hans engagemang för kommunen Hoeilaart, ser andra hans avgång som en betydande förlust för flygsektorn i det belgiska parlamentet.

Vandenput, känd för sin expertis och erfarenhet inom flygsektorn, ses av vissa som en avgörande röst mot så kallad "anti-flygpopulism" i politiken. Hans kunskap och insikt i denna komplexa bransch var värdefull i parlamentet, där han aktivt följde akter och var involverad i avgörande beslutsfattande.

(Texten fortsätter under bilden)

Lydia Peeters, flamländsk minister för rörlighet och offentliga arbeten och partikollega till Vandenput, har offentligt uttryckt sitt stöd för hans beslut och önskat honom framgång i sina framtida projekt.

Hans beslut ses av många som ett svårt men personligt val, som prioriterar hans lokala ansvar och personliga passioner framför hans nationella roll. Lydia Peeters, flamländsk minister för rörlighet och offentliga arbeten och partimedlem i Vandenput, har uttryckt sitt stöd och önskat honom lycka till i hans framtida satsningar.

När kommunalvalet 2024 står för dörren och hans avsikt att fortsätta som borgmästare i Hoeilaart kommer Vandenput sannolikt att fokusera mer på lokala frågor och samhällsprojekt. Detta val understryker hans engagemang för sin kommun, men väcker också frågor om vem som ska ta över hans roll för Open VLD i parlamentet inom det flygpolitiska området.

Foto: Tim Vandenput – LinkedIn.

Relaterade artiklar:
Chiron
Utskriftsvänlig, PDF och e-post