VECKA AV

Den senaste tidens politiska förändring i Nederländerna, med PVV som största parti, ger nya perspektiv på mobilitetsområdet.

Medan Paris kämpar med ett rörlighetsdilemma inför de olympiska spelen och borgmästare Hidalgo möter kritik över trafikplaner, förblir Wondelgem i greppet om ändlösa gatuarbeten denna vecka.

Tillkännagivandet av en ny 48-timmarsstrejk vid NMBS, planerad till början av december, indikerar de pågående spänningarna mellan järnvägsfacket och ledningen. Den juridiska arbetsgivaren HR Rail bekräftar att ACOD och VSOA, två av de tre stora järnvägsförbunden, är fast beslutna att fortsätta med sina strejkplaner trots nya eftergifter från arbetsgivaren. Det kristna fackförbundet ACV Transcom har valt att inte gå med i denna aktion.

Denna strejk är ett direkt svar på det ihållande missnöjet med planerade interna omorganisationer vid NMBS. Det kontroversiella förslaget att halvera uppstartstiden för tågledare till 10 minuter väcker stor uppståndelse bland facken.

(Texten fortsätter under bilden)

Taxibilar får en smart makeover med pitanrörlighet, förare blir tekniker och passagerare blir marsvin.

Anne Hidalgo, borgmästare i Paris, uttrycker sin oro över de planerade förändringarna av Paris ringled, Périphérique, inför de olympiska spelen. Den föreslagna sänkningen av hastighetsgränsen till 50 km/h och begränsningen till ett körfält för samåkare är kontroversiella åtgärder. Dessa åtgärder är avsedda att minska CO2-utsläppen, men det finns tvivel om deras effektivitet.

I Flandern ställs företagare och invånare inför allvarliga besvär till följd av omfattande gatuarbeten. De stängda gatorna, som Evergemsesteenweg i Wondelgem, orsakar inte bara olägenheter för invånare och företagare, utan försvårar också tillgängligheten och trafiksäkerheten.

Läs också  Taxichaufförer kommer snart att kunna prata nederländska flytande nu när tidsfristen har skjutits upp

Efter den senaste segern för PVV i det holländska valet, ledd av Geert Wilders, omprövas fokus på mobilitet och trafik. PVV, som ser mobilitet som en väsentlig del av friheten, förespråkar att man ska ha en överkomlig kollektivtrafik och bilkörning, och föreslår att hastighetsbegränsningen på vissa vägar ska höjas till 140 km/h.

ervaring

Harry, en förare med mer än 30 års erfarenhet på Willemsen-de Koning, delar med sig av sina insikter om bytet till elfordon inom studenttransport. Trots hållbarhetsfördelarna medför denna förändring unika utmaningar, som rädslan för vägstopp och svårigheten att hitta lämpliga förare.

Pitane Mobility, ett etablerat namn inom taxisektorn, förbereder sig för en betydande omvandling med bytet till en Open Core-modell. Detta strategiska beslut markerar en ny era av tillväxt och innovation och öppnar dörrar för anpassningar och samarbeten inom taxisektorn, med fokus på integrering av artificiell intelligens.

Relaterade artiklar:
Eindhoven
Utskriftsvänlig, PDF och e-post