Pitane bild

"Tyvärr vet vi inte vem denna taxichaufför är. Allt vi vet är att taxichauffören körde en Kia och att han pratade engelska."

En handling av mod och mänsklighet lyste upp mörkret i en kall novembernatt i Amsterdam. Nattetimmarna 17 till 18 november räddades en man som legat i det iskalla vattnet i Amsterdam-Rhenkanalen i nästan 50 minuter i en gemensam insats av polisen, en alert åskådare och en okänd taxichaufför.

Räddningsaktionen började när en orolig medborgare, skrämd av rop på hjälp, ringde polisen från området Roosevelt Boulevard South. Den här pigga medborgaren hade inte tvekat att stoppa en förbipasserande taxichaufför, med vilken han körde till källan till skriken.

Vid ankomsten hittade en snabbt svarande polis tillsammans med reportern och taxichauffören den drunknande i kanalen. Situationen var kritisk, mannen i vattnet var hypotermisk och kämpade för sitt liv.

(Texten fortsätter under bilden)
Bild Pitane Blue för illustration: räddningsoperation längs Amsterdam-Rhenkanalen.

I ett heroiskt försök att rädda mannen bad polisen taxichauffören att stödja henne. Tack vare detta samarbete lyckades de dra upp den drunknande mannen ur vattnet och på så sätt förhindra en tragedi.

Men identiteten på den modiga taxichauffören förblir ett mysterium. Den enda kända detaljen är att han körde Kia och pratade engelska. Polisen kallar på denna okände hjälte att rapportera, så att de kan uttrycka sin tacksamhet för hans avgörande roll i denna räddningsinsats.

Relaterade artiklar:
Läs också  Snörningar fångade under karneval: höga böter och förlust av körkort
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post