Pitane bild

Kommer Freenow att hamna under Kakao Mobilitys vingar och är detta en ny fas i global mobilitet, särskilt i Europa?

Framtiden för vår mobilitet kommer i allt högre grad att styras av AI. Som sagt, Sydkoreas Kakao kommer att fortsätta att vända huvudena. Efter tidigare förvärvsdiskussioner med FREENOW om ett eventuellt övertagande, fortsätter den sydkoreanska plattformen sin globala erövring. Man förbereder sig för att korsa nya gränser genom att utöka sin taxitjänst till fem nya länder. Kakao Mobility bekräftar företagets ambition att bli en viktig aktör inom den internationella mobilitetssektorn.

Kakao T kommer att ansluta sig till fem nya länder och utökar sitt nätverk till 37 destinationer. Dessa inkluderar Australien, Taiwan, Förenade Arabemiraten, Jordanien och Kuwait. Från och med nu kommer dessa länder att ha tillgång till Kakao T:s taxitjänst, som ursprungligen utvecklades i Korea. Men den aggressiva utbyggnaden av Kakao Mobilitet slutar inte där.

Från och med nästa månad planerar det koreanska företaget att utöka sitt fotavtryck i USA. För detta ändamål vill man knyta närmare band med den lokala mobilitetsjätten Lyft. En allians avsedd att stärka Kakao T:s närvaro på den amerikanska marknaden, känd för sin komplexa mobilitetsdynamik. Det råder ingen tvekan om att mobilitetsvärlden är på väg att genomgå en stor förändring med Kakao Mobility vid rodret.

"Vi kommer att ta steget för att bli en verkligt global mobilitetstjänst genom att skapa och växa flera globala affärsportföljer, inklusive on-demand transporttjänster utomlands."

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: Yoon Suk Yeol, Sydkoreas president

För några veckor sedan mötte den sydkoreanska teknikjätten ett antal klagomål om monopolistiska metoder. Dessa anklagelser följde på en utredning som beordrats av Sydkoreas president Yoon Suk-yeol.

Med mer än 90 % av den koreanska taximarknaden började Kakao Mobility sin internationella expansion i Japan 2018. Sedan dess har företaget utökat sitt inflytande genom att bygga lokala partnerskap och investera i dedikerad infrastruktur. Denna strategi har öppnat Kakao T:s dörrar för utlänningar i Korea och stärkt deras lokala position. Som en del av sin nya strategi kommer Kakao T:s taxipriser att anpassas till varje lands särdrag.

Läs också  Snörningar fångade under karneval: höga böter och förlust av körkort

övertagande

I vad som utan tvekan är årets mest oväntade nyheter, tidigare denna månad, Kakao Mobility Corp. meddelade planer på att FRI NU att ta över. Ett djärvt förvärv av en av Europas ledande multimodala plattformar som positionerar Kakao som en konkurrent till globala tungviktare som Uber. Med stöd av BMW Group och Daimler AG är FREENOW nu en av de ledande transporttjänstleverantörerna i Europa. Med ett planerat erbjudande på 200 miljarder vunna för en andel på 80 %, syftar detta initiativ till att stärka Kakaos närvaro på den globala marknaden. 

Men juridiska utmaningar i kombination med de senaste anklagelserna mot Kakao Mobility-chefer kan komplicera slutförandet av transaktionen. För några veckor sedan mötte den sydkoreanska teknikjätten ett antal klagomål om monopolistiska metoder. Dessa anklagelser följde på en utredning som beordrats av Sydkoreas president Yoon Suk-yeol. Hittills kontrollerar Kakao Mobility mer än 90 % av den sydkoreanska taximarknaden.

Illustrativt foto: Kakao Corp.

PRENUMERATION
Relaterade artiklar:
STARTPAKET
Utskriftsvänlig, PDF och e-post