Pitane bild

Naturligtvis medför denna övergång också utmaningar. Till exempel finns det farhågor om eventuell trafikstockning och effektiviteten i efterlevnaden av den nya hastighetsgränsen.

Amsterdam rustar sig för en stor förändring i trafiken. Från och med fredagen den 8 december sänks hastighetsbegränsningen på många vägar i staden till 30 kilometer i timmen. Beslutet kommer mot bakgrund av ökad oro för trafiksäkerhet och stadsbornas välbefinnande.

Denna hastighetssänkning är ett svar på en växande känsla av otrygghet bland invånarna i Amsterdam. Forskning visar att ungefär två tredjedelar av invånarna inte känner sig trygga i stadstrafiken. Staden registrerar i genomsnitt mer än tre allvarliga olyckor per dag. Med denna åtgärd hoppas kommunen minska antalet allvarliga olyckor med 20 till 30 procent.

Effekten av denna hastighetsminskning är betydande. Till exempel ökar chansen att överleva för fotgängare vid en kollision avsevärt när en bil kör i 30 istället för 50 kilometer i timmen. Dessutom ger det förare mer tid att bearbeta information och reagera adekvat på oväntade situationer. En betydande minskning av trafikbullret förväntas också, vilket kommer att förbättra livskvaliteten i staden.

(Texten fortsätter under bilden)

Förutom att öka trafiksäkerheten och minska buller, förväntas denna hastighetsgräns även ha en positiv miljöpåverkan.

Förberedelserna för denna övergång är redan i full gång. Mer än 4.000 XNUMX nya trafikskyltar har installerats, för närvarande med ett klistermärke som anger ikraftträdandet av den nya hastighetsgränsen. Dessa klistermärken kommer att tas bort kvällen innan den nya linjen kommer in.

Läs också  Taxichaufförer kommer snart att kunna prata nederländska flytande nu när tidsfristen har skjutits upp

Den nya hastighetsgränsen gäller inte bara bilar, utan även skotrar och elcyklar. Överträdare riskerar böter. Vidare kommer vägar som håller sin hastighetsgräns på 50 kilometer i timmen att ha ytterligare vägmarkeringar för tydlighetens skull. På grund av det blöta vädret är inte alla vägmarkeringar installerade ännu, men vi jobbar hårt för att slutföra detta så snabbt som möjligt.

Relaterade artiklar:
amsterdam
Utskriftsvänlig, PDF och e-post