Pitane bild

Rijkswaterstaat tilldelar Heijmans Variable Maintenance för vägarna i östra Nederländerna.

Heijmans har slutit ett viktigt avtal med Rijkswaterstaat för utförandet av variabelt underhåll på vägar och strukturer i södra Gelderland och södra Overijssel. Dessa regioner, som kallas östra Nederländernas tomt söder, inkluderar alla Rijkswaterstaat-vägar söder om A1 i de relevanta provinserna.

Tilldelningen av detta kontrakt, med ett värde av cirka 125 miljoner euro, till Heijmans beror främst på deras föreslagna tillvägagångssätt för att fastställa underhållsuppdraget och det nödvändiga samarbetet inom underhållskedjan. Detta tillvägagångssätt är utmärkande för deras arbetssätt och tillämpades även i det nyligen accepterade A2-A12-projektet runt Utrecht.

”Vi erbjuder jämförbara hållbarhetsstandarder för underhållsarbeten som för det nyligen accepterade A2-A12-projektet runt Utrecht. Det är bara logiskt att underhållsuppgifterna för dessa riksvägar också kommer att utföras enligt höga hållbarhetsstandarder, där den största delen använder cirkulär asfalt. Vi är därför glada över det förtroende som Rijkswaterstaat också har för oss för detta projekt.”

Under det fyraåriga ramavtalet kommer Heijmans inte bara att ansvara för implementeringen, utan även för processledningen av Variabelt underhåll. Sex centrala värden är av största vikt: säkerhet, tillgänglighet, tillförlitlighet, kundnöjdhet, hållbarhet, miljömedvetenhet och kvalitetssäkring av nätverket. Heijmans kommer varje år att kartlägga underhållskedjan för att gemensamt bestämma planeringen och genomförandet av arbetet, vilket säkerställer optimalt samarbete och flexibilitet.

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: Heijmans Bildbank

Bart Smolders, ordförande i Heijmans Infra, understryker vikten av hållbarhet i detta projekt. Betoningen av användningen av cirkulär asfalt är en viktig del av denna vision. Den cirkulära asfalten, som bidrar till att minska CO2-utsläppen, passar in i de bredare hållbarhetsmålen för både Heijmans och Rijkswaterstaat. Detta ligger i linje med den nationella trenden att göra infrastrukturen mer hållbar.

Underhållskontraktet omfattar alla motorvägar, motorvägar och strukturer söder om A1 i regionerna Overijssel och Gelderland-Zuid. Detta inkluderar större och livsförlängande underhåll på 272 km riksvägar, inklusive underhåll av broar och viadukter, såsom renovering av räcken, byte av fogar och betongreparationer.

PRENUMERATION
Relaterade artiklar:
EVI.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post