Het gaat slecht is de reisbranche. Touroperators en reisbureaus zien de boekingen niet toenemen en, hoewel januari de vroegboekmaand bij uitstek is, blijven boekingen op zich wachten. De weinige reizigers die boeken vertrekken niet veel vroeger dan de tweede helft van de zomer. Kortingen zijn niet doorslaggevend. Enkel met keiharde garanties kunnen reisbureaus klanten mondjesmaat over de streep trekken. De branche heeft dit natuurlijk aan zichzelf te wijten. Tijdens de eerste lockdown en het massaal verstrekken van vouchers bij annulering was het vertrouwen er wel. Momenteel zijn de klachten niet te overzien en worden vouchers op verzoek van reizigers niet uitbetaald. Vouchers hebben hun beste tijd gehad als onbetrouwbaar digitaal certificaat.

Heb je je voucher na een jaar niet opgebruikt, dan krijg je je geld binnen de zes maanden terug. Uiteindelijk heb je dan 18 maanden op je geld gewacht. Als je nu boekt met je voucher en je reis kan niet doorgaan, dan krijg je meteen je geld terug.

Na maanden mailen, bellen en schrijven zijn er nog steeds legio argumenten om niet te uit te betalen. Vertrouwen in de reisorganisaties is tot een dieptepunt gedaald bij de consument. Online beginnen reizigers voorzichtig te boeken voor juli, augustus en september. Geld terug garanties is het enige wat de consument over de streep trekt. Corendon geeft reizigers hun geld terug binnen de twee weken bij annulering door corona. Boek je met de TUI Garanties dan kun je met de flexibele omruilgarantie bijvoorbeeld tot 7 dagen voor vertrek gratis je vakantie omruilen. Krijgt jouw bestemming een negatief reisadvies omwille van bijvoorbeeld COVID-19, dan krijg je uiteraard je geld terug, ook als je hebt betaald met een voucher. Als je je vakantie ergens goedkoper vindt, betaalt TUI het verschil terug. Bij Sunweb garanderen ze, dat als het reisadvies voor je bestemming binnen twee weken voor vertrek wegens COVID-19 op code rood of oranje staat,  je gegarandeerd je geld terugkrijgt, ook als je betaald hebt met een voucher

Tui
Tui vlucht op Cape Verde International Airport
Print Friendly, PDF & Email