GTL roept de hele taxisector in Vlaanderen op om zich te mobiliseren voor het vervoer naar de 120 vaccinatiecentra. Personen met mobiliteitsproblemen maken doorgaans deel uit van de prioritair te vaccineren bevolkingsgroepen. Samen met Wouter Beke en Lydia Peeters is er een constructief overleg geweest met Taxisector & Minder Mobielen Centrale. Ze gaan meewerken om van de vaccinatiecentra een succes te maken. Zij kunnen lokale besturen ondersteunen om minder mobiele mensen tot bij het vaccinatiecentrum te krijgen.

Voor alle gemeenten en samenwerkingsverbanden met de verschillende gemeenten zullen er in totaal zo’n 120 vaccinatiecentra worden ingericht. Een deel van de bevolking kan zich zelf naar het vaccinatiecentrum begeven. Ouderen, minder mobiele personen, en veel doelgroepenvervoer kunnen zich niet zelf verplaatsen. De regering wil daarvoor gebruik maken van vervoerders van de taxisector en van de minder mobielencentra. Vanaf de 1 maart wordt massaal gestart met de vaccinatie van de bevolking. Vandaag werd bekend dat de taxisector in de Antwerpse regio voorstelt om het vervoer uit te voeren voor 10,- EUR per rit. 

De taxi-exploitanten kunnen voor zichzelf beslissen of zij deelnemen, ieder is vrij, maar GTL stelt voor om spoedig contact op te nemen met de gemeentebesturen om te laten weten dat u wilt ingaan op de oproep om vaccinatieritten aan te bieden. GTL stelt voor dat de vervoerders,  onder collega’s van hun werkgebied zo goed als mogelijk trachten af te spreken om dit tegen een forfaitaire prijs per rit (heen of terug) aan te bieden.

Lees ook: Noodsituatie taxisector blijft voor GTL aanslepen tijdens lockdown

Print Friendly, PDF & Email