Je hebt een telefoon met een werkende internetverbinding en een creditcard nodig om te registreren en de deelstep van Hoppy te gebruiken. Vanaf 1 maart kan je gebruik maken van de deelstep in het Mechelse straatbeeld. De deelsteps kunnen de kasseien van de Mechelse binnenstad prima verdragen en hebben een sterk remsysteem en ingebouwde verlichting. Wanneer je het Hoppy gebied verlaat, wordt uw gashendel uitgeschakeld en komt het voertuig langzaam tot stilstand. Als dat gebeurt, keert u gewoon terug naar het rijgebied en wordt uw gaspedaal weer ingeschakeld.

Download eenvoudig de Hoppy-app en open deze om uw account aan te maken. Nadat u uw telefoonnummer en creditcardgegevens hebt ingevoerd en geverifieerd, kunt u uw eerste Hoppy scannen. Tijdens een geslaagd proefproject werden vorig jaar in vier maanden tijd ruim 11.000 stepritten gemaakt in Mechelen, en dat midden in de tweede coronagolf.

De aangepaste deelsteps zijn ontworpen voor veiligheid en stabiliteit. De grote wielen bieden de beste grip en met het brede dek kun je beide voeten omhoog zetten zodat je je zwaartepunt kunt houden. Hoppy deelsteps hebben ook een innovatief remsysteem en een snelheidslimiet. Deze functies helpen om uw rit zo veilig mogelijk te maken. De deelsteps en deelfietsen kunnen tot 25 km / u rijden. Om uzelf en anderen veilig te houden, rijdt u alleen op fietspaden of op de weg. Wanneer je op de bestemming bent aangekomen, parkeer je op de stoep zonder paden te blokkeren en laat je Hoppy eenvoudig achter.

Lees ook: Utrecht ziet deelstepjes liever niet op de openbare weg

Mechelen
De deelsteps kunnen de kasseien van de Mechelse binnenstad prima verdragen
Print Friendly, PDF & Email