Op het Overlegcomité zijn versoepelingen voor de komende drie maanden aangekondigd. Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zal de avondklok nog een ruime tijd van kracht blijven, zelf als de horeca op 1 mei heropent. Vanaf maandag mogen we weer met 10 personen buiten samenkomen, in april mogen er buitenactiviteiten georganiseerd worden met maximaal 50 personen en op 1 mei mag de horeca waarschijnlijk weer open. Pretparken mogen opnieuw open, want dat is grotendeels buiten, maar kermissen daarentegen niet. Dit tot groot ongenoegen bij de kermisexploitanten die vinden dat zij net als de pretparken met Pasen ook moeten kunnen openen.

perspectief

Alexander De Croo (Open VLD) hoopt tegen mei dat we ver genoeg staan met de vaccinatiecampagne om nog extra te versoepelen. Ook voor deze fase houdt De Croo een slag om de arm. Op de presentatie die getoond werd tijdens de persconferentie worden activiteiten  als kermissen, erediensten, thuisverzorging en fitness getoond. Het huidige reisverbod wordt verlengd tot en met 18 april en blijft dus gelden tijdens de paasvakantie. Op het Overlegcomité van 26 maart wordt het wel opnieuw geëvalueerd.

Halfvastenfoor
Halfvastenfoor Gent

“We zien nog altijd een licht stijgende trend van het aantal ziekenhuisopnames, maar die is in lijn met de modellen die de experten hebben vooropgesteld”,

premier Alexander De Croo

Vanaf maandag worden er ook 50 personen toegelaten bij begrafenissen en uitvaarten. De week daarop mogen de leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs OV3 en OV4 en het deeltijds beroepsonderwijs weer voltijds naar school gaan. Volgens viroloog Steven Van Gucht is het buiten veiliger om af te spreken dan binnen, maar moeten we toch heel voorzichtig blijven

Lees ook: Halfvastenfoor in Gent gaat definitief niet door

Print Friendly, PDF & Email