Vliegtuigen vanuit uit het Verenigd Koninkrijk mogen sinds middernacht weer landen en schepen mogen weer afmeren in Nederland. Volgens het demissionaire kabinet heeft het vlieg- en afmeerverbod geen toegevoegde waarde meer, omdat de Britse variant van het coronavirus zich inmiddels in Nederland heeft verspreid. Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk blijven wel verplicht om een negatieve test voor te leggen en krijgen ze het dringende advies om bij aankomst in Nederland in quarantaine te gaan. Het vliegverbod uit andere landen, zoals Zuid-Afrika en een aantal Zuid-Amerikaanse landen, blijft wel van kracht.

Uit angst voor de Britse variant van het coronavirus kwam er een inreisverbod voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en alle passagiersvervoer via veerboot of trein moest volgens een meerderheid worden stilgelegd. Alleen transport zou een uitzondering verdienen. Groot-Brittannië is doorgaans een belangrijke markt voor KLM en KLM Cityhopper, dat veel reizigers uit het land naar Schiphol vervoert om daar een overstap aan te bieden op aansluitende vluchten.

Lees ook: KLM blijft inzetten op duurzame brandstof

KLM cityhopper
KLM cityhopper
Print Friendly, PDF & Email