Mooie voorbeelden van Mobility as a Service (MaaS) worden zichtbaar. De missie van 9292 is om jou met de app eenvoudig van deur-tot-deur te laten reizen. Daarvoor ontwikkelen ze de app steeds verder zodat jij meer mogelijkheden krijgt voor de eerste en laatste kilometers van je reis bij het opvragen van een reisadvies, of je nou wandelt, fietst, of een scooter pakt. Voor deze laatste optie neemt 9292 nu ook de reistijd mee en tonen ze de mogelijkheid voor het huren van een elektrische deelscooter indien beschikbaar. Hiervoor zijn ze een samenwerking aangegaan met onder andere Felyx en Check.

Het was al mogelijk om bij het opvragen van een reisadvies de fiets aan te vinken, voor als je het eerste en/of laatste stuk per fiets wilt afleggen. Wil je de (elektrische) scooter toevoegen aan je reisadvies? Doe dit dan door ‘Start:’ en ‘Eindig:’ aan te passen bij de afgegeven reisadviezen. Voorlopig zijn de adviezen gebaseerd op scooters die op het fietspad mogen (25 km/u). In een volgende fase komen er adviezen bij voor scooters die harder gaan (45 km/u).

samenwerking

Naast het tonen van de scooter in het reisadvies zie je bij een aantal steden nu ook informatie over de beschikbaarheid en het huren van elektrische deelscooters. Voor het toevoegen van de deelscooters zijn zij de samenwerking gestart met Felyx en Check, bedrijven die deze vervoermiddelen in steeds meer steden aanbieden. Hierna zullen er nog andere deelscooterpartijen volgen. Het bedrijf 9292 staat open om dit verder uit te breiden.

Lees ook: Nu in de Gaiyo-app de elektrische deelscooter van Check

felyx
Felyx e-Scooter
Print Friendly, PDF & Email