Mobility service provider DKV komt vanaf nu met een transnationale box waarmee ook in Italië de tol kan worden afgerekend. DKV is hiermee de eerste gecertificeerde niet-Italiaanse provider van een EETS-gekwalificeerde tolbox voor dat land. Na een succesvolle testfase hebben de Italiaanse tolexploitanten de DKV Box Europe vrijgegeven voor afrekenen van tol op weggebruik door trucks en bussen vanaf 3,5 ton. 

Volgens het vakblad Magazine Personenvervoer omvat het totale tolsysteem van de Italiaanse bond van tolexploitanten AISCAT een lengte van ca. 6.600 km. Naast Italië kan met de DKV Box Europe ook trucktol worden afgerekend in Duitsland, België, Bulgarije, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Portugal en Hongarije inclusief de Warnow-, Herren- en Liefkenshoektunnel, wat neerkomt op twaalf Europese tolsystemen. Begin februari dit jaar was de DKV Box Italia al exclusief voor Italië toegelaten.

“Voor het noord-zuidtransport is Italië een enorm belangrijk doorvoerland. We zijn dan ook heel blij dat we als eerste provider nu ook onze internationaal rijdende klanten een passende toloplossing voor Italië kunnen bieden.”

Door de speciaal gemarkeerde rijbanen weet de chauffeur precies waar hij zijn DKV Box Europe kan gebruiken. In de nabije toekomst zal de interoperabele DKV Box Europe ook in Zwitserland en andere Europese landen kunnen worden gebruikt.

Lees ook:  Nieuwe nummerplaten voor vrachtwagens in België

Print Friendly, PDF & Email