Woensdag zijn de eerste deelauto’s van de gemeente Hollands Kroon officieel in gebruik genomen voor de mobipunten bij het gemeentehuis en station Anna Paulowna. Wethouder Theo Meskers overhandigde de digitale “sleutels” van een van de auto’s aan toekomstig deelautogebruiker Joke Vossen uit Anna Paulowna. Met de toevoeging van deze laatste deelauto’s, komt het aantal  deelauto’s totaal nu op zeven in Schagen en Hollands Kroon. In de hele Kop zijn nu dertien mobipunten. Dat aantal moet groeien tot veertig in 2023.

Wethouder Theo Meskers overhandigde de digitale “sleutels” van een van de auto’s aan toekomstig deelautogebruiker Joke Vossen uit Anna Paulowna.

“Ik heb zelf geen auto en dit is voor mij een heel handig initiatief. Ik ga de deelauto gebruiken voor familiebezoek of als ik een keertje naar het bos wil, of gewoon een rondje wil rijden. Ik heb ‘m voor komende zaterdag voor het eerst gereserveerd. Ik heb er echt zin in"

Joke Vossen uit Anna Paulowna
Mobipunt deelauto's Anna Paulowna
Mobipunt deelauto's Anna Paulowna

Over mobipunten

Mobipunten zijn ontstaan uit een initiatief van regionaal samenwerkingsverband De Kop Werkt! om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio op peil te houden. De punten staan veelal in de buurt van openbaar vervoer. Dit project valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Zij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen zij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

Lees ook:  Vier mobipunten krijgen Mobikar voor koffie, thee en locale producten.

Print Friendly, PDF & Email