Print Friendly, PDF & Email

Erkende jeugdorganisaties kunnen ook deze zomer weer voordelig met een bus van De Lijn naar hun kampplaats reizen. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betalen zij slechts 1,60 euro per reiziger. Ook indien De Lijn een versterkingsrit moet inleggen, geldt dat voordeeltarief. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zetten samen met De Lijn hun schouders onder dit initiatief.

“De jongeren die de dienstverlening van De Lijn nog niet kennen, bieden we een uitgelezen kans om te proeven van veilig én duurzaam openbaar vervoer. Als minister van Mobiliteit ben ik opgetogen dat ik op deze manier meewerken aan een leuke zomer voor jongeren in deze bijzondere periode. De veiligheidsvoorschriften blijven hetzelfde als op het reguliere vervoer.”

Reis je naar je zomerkamp met een groep van meer dan 45 personen, dan kan je de groep opsplitsen over verschillende ritten of je kan een versterkingsrit aanvragen. Ook bij een versterkingsrit reis je nog steeds aan 1,60 euro per persoon. De Vlaamse overheid past de rest van de kostprijs bij. Aan de aanvraag zijn wel enkele regels gebonden. Zo mag de verplaatsing maximum 50 km lang zijn en zowel de vertrek- als de aankomsthalte moeten gewone haltes van De Lijn zijn. Deze versterkingsritten kunnen enkel buiten de spitsuren ingelegd worden.

Van 25 juni tem 2 september kunnen erkende jeugdorganisaties gebruik maken van deze goedkope formule. Ligt er een halte bij je kampplaats in de buurt en reis je in een groep kleiner dan 45 personendan kan je een vaste lijn gebruiken. Met een groepsticket betaal je slechts 1,60 euro per reiziger. Het groepsticket moet wel op voorhand aangekocht worden in de Lijnwinkel of aan een ticketautomaat aan de halte, want op de bus zelf kan je niet meer met cash betalen. Uiteraard kan je ook met andere vervoerbewijzen reizen, bijvoorbeeld een Buzzy Pazz of Lijnkaart.

Lees ook: Lydia Peeters rolt infrastructuur laadpalen versneld uit

met een groepsticket betaal je slechts 1,60 euro per reiziger