We kunnen de terrassen opzoeken maar wellicht is dan toch het advies een overdekt terras te zoeken. Zaterdagavond gaat het minder hard waaien en dat is volgens Jaco van Wezel een voorzichtige inleiding van een rustiger weerbeeld waar we tijdens Pinksteren waarschijnlijk mee te maken krijgen. Bij buitenactiviteiten tijdens het pinksterweekend moet rekening gehouden worden met fris en wisselvallig weer. Dagelijks is er kans op buien, mogelijk ook met wat hagel of een klap onweer. De maxima komen uit rond 15 graden. Geen ideale situatie voor de terrassen die open kunnen. De kans op buien blijft aanwezig, maar er zijn ook droge perioden met meer ruimte voor de zon.

koudste lente sinds 2013

Met temperaturen van 13 tot 15 graden blijft het aan de frisse kant. Daarmee is de lente van 2021 de koudste sinds 2013, aldus Weeronline. In de Bilt zijn dit jaar pas drie warme dagen genoteerd, waarbij de temperatuur 20 graden of hoger was. Normaal gesproken zijn dat ongeveer zestien dagen in deze tijd van het jaar.

horeca wil aan de slag…

De regen en harde wind gooien op Scheveningen roet in het eten. De Scheveningse terrassen waren zaterdag helaas opnieuw uitgestorven. Geen ontbijt op het strand deze keer want veel strandtenten hebben de boel dichtgegooid. Met dit weer heeft het geen zin, Scheveningen is bijna uitgestorven bij slecht weer.

Horecaondernemers zijn blij dat ze open kunnen blijven tot 20.00 uur. Vrijdagavond was het door het killige weer zoeken naar een plaatsje op een overdekt en verwarmd terras. Voor veel ondernemers is een bijkomend probleem het vinden van personeel voor de bediening en hulp in de keuken. Veel ondernemers durven nog niet met contracten te zwaaien zolang de gasten niet binnen kunnen zitten. Daarnaast hebben veel van hun vaste krachten ondertussen een ander baantje aangenomen. Super blij om weer gasten te mogen ontvangen, maar toch is de noodzaak aanwezig om ook binnen ‘verantwoord’ gasten te mogen ontvangen.

Lees ook: Scheveningen zegt parkeertientje vaarwel

Santos Scheveningen
Tips? App ze naar onze whatsapp tiplijn of zet ons nummer in je telefoon: +316-14792746
Print Friendly, PDF & Email