Het strand van Scheveningen is een kunstwerk rijker. De enorme zonnebril is een artistieke verwijzing naar vooruit kijken. Een nieuw perspectief en een knipoog naar de zon, zee en een goed gevoel. Het robuuste kunstwerk verbeeld een enorme zonnebril van tien bij tien meter groot en een kleine drie meter hoog. Met het vrolijke kunstwerk wil men een gastvrij welkom bieden en hoopt men bezoekers te inspireren en te verbinden. Het kunstwerk is de gehele zomer te zien en zal men meerdere malen verplaatsen naar een andere locatie om te laten zien hoe veelzijdig Scheveningen is.

fietsend door Scheveningen

Den Haag is een echte fietsstad. Alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar op de fiets. Je zal de Haagsche Stadsfiets overal aantreffen en kun je afhalen in de bekende gezellige Keizerstraat. Boek uw fiets online bij een van de fietsverhuurlocaties op Scheveningen of in het centrum van Den Haag. Fiets de mooiste routes en krijg gratis route maps mee met leuke fietsknooppunten, bijvoorbeeld richting Katwijk of Kijkduin.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)
Haagsche Stadsfiets

Terwijl aan de ene kant bezoekers gastvrij worden onthaald probeert de gemeente ook zoveel mogelijk de overlast te beperken. Het college heeft daarom samen met de bewoners een actieplan opgesteld om de overlast tijdens het strandseizoen terug te dringen. De ingrepen worden steeds zichtbaarder. Binnenkort zal er een slagboom aan de strandweg verrijzen zodat daar alleen nog tegen betaling kan worden geparkeerd. Nu wordt de Strandweg op de drukke momenten afgesloten door verkeersregelaars.

HTM pakt uit met de bikinilijn

Sommigen vinden het superleuk bedacht. Humor met een “knipoogje” waarvan we er wel wat meer van kunnen gebruiken in Nederland in plaats van alles meteen op de spits te drijven. Dat er ophef zou over komen, daar kon je op wachten. Het is gewoon een leuk woordgrapje en wie zegt dat deze grap niet werd bedacht door een vrouw, Natalie Storm, binnen HTM?  “Grapje moet kunnen“, zegt Bruno Bruins, directeur van de HTM over de naam van de nieuwe vrolijke tram naar het strand van Scheveningen. Op z’n minst kan je deze woordgrap creatief en goed bedacht vinden of is het meer een ‘oude mannen’ grap uit Scheveningen die in beeld werd gebracht? Je weet meteen welke tram je moet nemen naar het strand wanneer je op station Holland Spoor staat in Den Haag.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Expeditie Scheveningen

Kom op maandag 9 augustus met je vrienden naar het strand van Scheveningen. “Expeditie Scheveningen” is een variant van het bekende Expeditie Robinson en bestaat uit verschillende sportieve en uitdagende proeven. Van puzzel parcours tot adembenemende estafette met diverse obstakels. Ook zijn er proeven met water, het maken van vuur en het bouwen van een reuze katapult! Expeditie Scheveningen wordt, in opdracht van Stichting Breed Geluk, georganiseerd door evenementenbureau Beleving aan Zee in samenwerking met Beachclub Copacabana.

Lees ook: Aan terrasstoelen geen gebrek in Scheveningen

welkom in Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email