Print Friendly, PDF & Email

Vanaf vrijdag 20 augustus 21:00 uur tot maandag 23 augustus 05:00 uur gaat de Haringvlietbrug in de A29 grotendeels dicht. Rijkswaterstaat gaat diverse verkeersmaatregelen plaatsen, zoals borden en barriers, vanwege de snelheidsverlaging naar 50 kilometer per uur die vanaf 23 augustus geldt.

Om dit veilig te kunnen doen is de brug tijdens deze werkzaamheden afgesloten. Richting Rotterdam is de brug het hele weekend dicht. Richting Bergen op Zoom is de brug tijdens deze weekendafsluiting gedeeltelijk open vanaf zaterdagochtend 08:00 uur tot zaterdagavond 20:00 uur. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten. Tijdens de afsluiting raden we weggebruikers aan de omleidingsroutes te volgen.

Nieuwe maximumsnelheid

Maandagochtend 23 augustus 2021 vanaf 05:00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Daarnaast zijn de rijstroken in beide richtingen versmald. Voor de veiligheid van de brug zijn snel maatregelen nodig om de trillingen die het (zware) verkeer veroorzaakt te verminderen. Verlaging van de snelheid helpt hierbij. De lagere snelheid en versmalde rijstroken zijn bedoeld om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken.

De versmalde rijstroken zorgen voor een onverwachte wegsituatie. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers om hun rijstijl hierop aan te passen. Hoewel in beide richtingen 2 rijstroken open blijven, kunnen door de lagere snelheid en smallere rijstroken files ontstaan. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits.

Advies aan weggebruikers

Advies aan weggebruikers is om goed voorbereid op reis te gaan. Check voor vertrek de actuele reisinformatie, reis zoveel mogelijk buiten de spits, werk waar mogelijk thuis of kies een alternatieve route. Als je toch over de Haringvlietbrug reist, zorg dat je dan aan de maximumsnelheid houdt. Zowel voor jouw veiligheid als die van anderen. Er wordt gehandhaafd.

Lees ook: Pitane Mobility zet vol in op mobiele taxisoftware

Haringvlietbrug, Zuid Holland