Het eHUBS-project mag nieuwe proefregio’s en steden bij het project verwelkomen. Ze willen van de gelegenheid gebruik maken om de inzichten in data-integratie en datadeling te delen. In december organiseren zij zowel een Engels als een Frans webinar om de twee standaarden toe te lichten die door het eHUBS-project worden onderschreven.

eHUBS

e-mobiliteitshubs, kortweg eHUBS, vormen een cruciale stap in de richting van de aanpassing van gedeelde en elektrische mobiliteitsdiensten. Deze speciale locaties op straat, waar burgers kunnen kiezen uit verschillende duurzame elektrische vervoersopties voor gedeeld gebruik, zullen een echt alternatief vormen voor het gebruik van de eigen auto, door kansen te bieden om gedeelde en elektrische mobiliteit op een werkelijk innovatieve manier te vergroten.

eHUBS zijn on-street locaties die e-bikes, e-bakfietsen, e-scooters en/of e-cars samenbrengen en gebruikers een breed scala aan mogelijkheden bieden om te experimenteren en in verschillende situaties te gebruiken. Het idee is om een hoogwaardig en divers aanbod van gedeelde elektrische mobiliteitsdiensten te bieden om burgers te ontmoedigen om een eigen auto te bezitten, wat resulteert in schonere, leefbare en aangenamere steden.

CDS-M-standaard staat voor “City Data Standard Mobility” en wordt toegelicht door de gemeente Amsterdam. Projectpartner Mpact zal de TOMP-API verduidelijken, wat staat voor “Transport Operator, MaaS Provider” – “Application Programming Interface”. Het zal duidelijk worden waarom deze normen belangrijk zijn voor steden, regio’s en mobiliteitsaanbieders om de impact van uw mobiliteitsprojecten te maximaliseren.

Noteer de volgende data in uw agenda: 9 december – van 11:00 tot 12:00 CET voor de sessie in het Engels en 13 december van 14:00 tot 15:00 CET voor de sessie in het Frans. Registreren kan via deze link in het engels of deze link in het frans.

Lees ook: Klaar voor Tomp of is Tomp niet klaar?

het gebruik van wagens delen wordt steeds belangrijker
Print Friendly, PDF & Email