Achmea heeft zich als eerste Nederlandse verzekeraar aangesloten bij de internationale alliantie Mobility as a Service (MaaS). Deze publiek-private samenwerking werkt aan een duurzame transformatie van mobiliteitsconcepten. Daarbij investeert de consument niet langer in transportmiddelen, maar koopt hij mobiliteit in. Andere partners van MaaS zijn onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Siemens.

Het motto van MaaS is “Je krijgt wat je wilt, wanneer je het wilt”. Openbaar vervoer, deelfietsen, taxi’s, elektrische deelauto’s, carpoolen en allerlei tussenvormen van mobiliteit worden met MaaS naadloos samengesmeed tot een aantrekkelijk systeem. Een systeem dat je met je smartphone bereikt, plant, bestelt en betaalt.

Achmea werkt aan slimme mobiliteitsoplossingen

De wereld rond mobiliteit is volop in beweging. Als toonaangevende schadeverzekeraar speelt Achmea een rol bij veel van deze veranderingen. We sluiten ons aan bij netwerken om met partners samen te werken aan de toekomst van (elektrische) mobiliteit.

Als onderdeel van de MaaS Alliantie zullen we onder meer onze verzekeringskennis delen met sectorpartners, universiteiten en overheidsinstellingen in Nederland en Europa.

Bijdragen aan de mobiliteitsmodellen van de toekomst

Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea:

“Innovatie rond mobiliteit is voor onze klanten op tal van gebieden relevant. Deelnemen aan de MaaS Alliantie biedt ons kansen om bij te dragen aan de mobiliteitsmodellen van de toekomst.

De toekomst van mobiliteit wordt bepaald met inbreng van vele partijen. Gegevens delen via platforms is de beste manier om met partners strategisch te innoveren. Daarom heeft Achmea zich bijvoorbeeld eerder ook al aangesloten bij het internationale Smart e-Mobility programma S4C.”

Print Friendly, PDF & Email