Google heeft besloten met behulp van Google Maps de strijd aan te gaan met taxichauffeurs. Volgens Google is de oplichting straks verleden tijd. Bij de nieuwe functie genaamd Stay Safer geeft Google Maps een melding wanneer de taxichauffeur afwijkt van de route.

Taxichauffeurs die hun klanten trachten op te lichten, zijn maar beter op hun hoede want Google Maps test een nieuwe functie uit waarbij gebruikers een melding krijgen wanneer de meest logische route wordt genegeerd door de chauffeur.

Het is een gekend wereldwijd probleem: malafide taxichauffeurs die onnodig een forse omweg maken om zo de ritprijs de hoogte in te duwen.

Als het van Google Maps afhangt, behoren zulke praktijken binnenkort tot het verleden. De nieuwe functie binnen Google Maps genaamd ‘Stay Safer’ geeft gebruikers automatisch een melding wanneer de taxi meer dan 500 meter van  het “logische” traject afwijkt.

Door de melding wordt de gebruiker zich bewust van de mogelijke oplichting.

De functie wordt momenteel uitgetest in India, een land waar enkele verkrachtingszaken waarbij taxichauffeurs hun vrouwelijke klanten seksueel misbruikten tot grote ontzetting hebben geleid.

Wanneer ‘Stay Safer’ globaal wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Print Friendly, PDF & Email