Print Friendly, PDF & Email

Naast onder meer Flixbus gaat nu ook BlaBlaBus goedkope busritten via Antwerpen aanbieden. Het Franse vervoersbedrijf heeft onder meer verbindingen van Amsterdam naar Parijs en Londen met een tussenstop in Antwerpen.

Negen van de tien routes houden halt in Brussel. In tegenstelling tot de concurrenten van FlixBus en Eurolines (dat door FlixBus wordt overgenomen), die stoppen aan het Brusselse noordstation, houden de BlaBlaBussen halt aan het Zuidstation. “Het Noordstation heeft niet zo’n goede reputatie, en bovendien stopte ook Ouibus al aan het Zuidstation”, luidt de uitleg.

Ouibus was een verlieslatend filiaal van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Het werd in november vorig jaar overgenomen door het Franse autodeelplatform BlaBlaCar. Dat voert nu geleidelijk het merk BlaBlaBus in. De eerste rit van BlaBlaBus in België is er eentje vanuit Amsterdam naar Brussel. De bus rijdt nadien door naar Parijs.

Lees ook  Groen licht voor deelsteps: Antwerpen nodigt aanbieders uit