PITANE.BLUE is onderdeel van Pitane Mobility

Concurrentie voor Flixbus: nieuwe BlaBlaBus houdt ook halt in Antwerpen


Naast onder meer Flixbus gaat nu ook BlaBlaBus goedkope busritten via Antwerpen aanbieden. Het Franse vervoersbedrijf heeft onder meer verbindingen van Amsterdam naar Parijs en Londen met een tussenstop in Antwerpen.

Negen van de tien routes houden halt in Brussel. In tegenstelling tot de concurrenten van FlixBus en Eurolines (dat door FlixBus wordt overgenomen), die stoppen aan het Brusselse noordstation, houden de BlaBlaBussen halt aan het Zuidstation. “Het Noordstation heeft niet zo’n goede reputatie, en bovendien stopte ook Ouibus al aan het Zuidstation”, luidt de uitleg.

Ouibus was een verlieslatend filiaal van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Het werd in november vorig jaar overgenomen door het Franse autodeelplatform BlaBlaCar. Dat voert nu geleidelijk het merk BlaBlaBus in. De eerste rit van BlaBlaBus in België is er eentje vanuit Amsterdam naar Brussel. De bus rijdt nadien door naar Parijs.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Concurrentie voor Flixbus: nieuwe BlaBlaBus houdt ook halt in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *