Print Friendly, PDF & Email

De Lijn gaat in het najaar nieuwe schermen plaatsen voor realtime reisinformatie aan tram- en bushaltes. Van de 280 schermen die worden geplaatst komen er 115 in de provincie Antwerpen.

De zuinige LCD-schermen werken op batterijen en de informatie wordt aangeleverd via mobiel internet. Er moet dus niet gegraven worden om kabels te leggen. De leverancier, Axentia, plaatste eerder al dezelfde schermen voor de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

Van de 280 schermen komen er 115 in Antwerpen, waar De Lijn de grootste aanwezigheid heeft. Daarnaast komen er 14 schermen in Limburg, 69 in Oost-Vlaanderen, 63 in Vlaams-Brabant en 19 in West-Vlaanderen.

In een volgende fase kunnen er nog eens 710 informatieschermen bijkomen. Alles samengeteld gaat het om een investering van 2,7 miljoen euro. 

 
Lees ook  Zomer in Scheveningen: klaar voor de grote toestroom