Print Friendly, PDF & Email

Tenzij je graag een figuurlijke voorhamer tegen je harses krijgt bij het uitstappen, raden we aan om het temperatuurverschil met buiten niet meer dan 5 graden te laten bedragen. Maar bij 28ºC of hoger verhoogt de airco ook je veiligheid, want bij deze kwikstijgingen neemt je concentratie al gauw af. Temperatuurverschillen groter dan 6 ºC kunnen leiden tot hoofd- en keelpijn en verkoudheid.

“Werken in extreme warmte of zon levert risico’s op voor je gezondheid. Volgens de wet mag je je werk onderbreken als de hitte ernstig en onmiddellijk gevaarlijk is voor je veiligheid en gezondheid. Vaak is werken in extreme kou of warmte heel vervelend, maar niet direct gevaarlijk. Je hebt niet zomaar recht om werk te weigeren. Wel moeten jij en je werkgever maatregelen  treffen zodat jij je werk veilig kunt uitvoeren”.
 
Luister naar de signalen van je lichaam
 

Ons lichaam kan niet goed omgaan met hitte. Vooral niet met een aanhoudende warmte. Je lichaam moet dan continu hard werken om de hitte de baas te zijn. Een tropische warmte brengt niet alleen bekende zomerproblemen met zich mee, zoals zweten, muggen en moeilijk slapen, maar ook lichamelijke klachten. Zo kan het voorkomen dat je last krijgt van vermoeidheid, duizeligheid of uitdroging.