Print Friendly, PDF & Email

Taxistop biedt voortaan sociaal vervoer aan in de negentien gemeenten van het hoofdstedelijk gewest. De dienst wordt omgedoopt tot Mobitwin. Om de expansie mogelijk te maken worden 100 bijkomende vrijwilligers gezocht. Wie minder goed ter been is, geen openbaar vervoer kan of durft nemen, kan voortaan terecht bij Mobitwin.

Voormalige vervoerdienst Taxistop veranderde van naam in Mobitwin.

De voormalige vervoerdienst Taxistop veranderde van naam en wordt nu in heel het gewest aangeboden. Daarvoor zoekt het wel nog heel veel vrijwilligers. De sociale vervoerdienst Taxistop is al zo’n dertig jaar ingeburgerd in Vlaanderen en tien jaar in Wallonië. Toch kwam het initiatief in Brussel maar moeilijk van de grond.

Het doelpubliek zijn in eerste instantie ouderen, maar is niet daartoe beperkt. “Ze worden thuis opgepikt door vrijwilligers en daar achteraf ook weer afgezet.” Bijvoorbeeld om een vriendin te bezoeken, om boodschappen te doen of naar de kapper te gaan. “Elke bestemming is goed, ook buiten Brussel.

Tot voor kort was Mobitwin gekend als de Minder Mobielen Centrale van Taxistop . Deze service op maat wordt doorgaans aangeboden door de gemeente of het OCMW (soms door een onafhankelijke organisatie) en is al 30 jaar succesvol in Vlaanderen en 10 jaar in Wallonië. In het Brusselse gewest wordt de dienst sinds kort gecoördineerd door Taxistop zelf. De gemeenten Jette, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde hebben een eigen Mobitwin Desk. 

Lees ook  AI in het vervoer: mooie woorden, maar wat betekent het echt voor de praktijk?