Het snel een openbare laadpaal of laadpunt vinden voor uw elektrische of plug-in hybride auto wordt steeds belangrijker. In de laatste versie van Pitane Mobility v10 werden alle laadpalen toegevoegd die in de buurt van een voertuig aanwezig zijn. Naast de beschikbaarheid van de laadpalen kan men aan het kleur van het icoon onmiddellijk zien of de laadpaal in gebruik is, defect of beschikbaar.

Chauffeurs krijgen alle informatie via de centrale.

Op de geïntegreerde kaart zijn alle laadpunten zichtbaar. Op basis van de actuele positie van de wagen toont de software de locaties van alle laadpunten in de buurt. Pitane Mobility heeft de software voorzien van een API verbinding met de database van alle oplaadpunten. Zij houden hun landelijke database up-to-date. Realtime synchroniseert Pitane Mobility met de database zodat alle wijzigingen worden overgenomen. Dezelfde API haalt ook de status van de palen op, bezet, vrij of defect, zodat de informatie die de gebruiker ziet zo actueel mogelijk is.

EVI (Elektrisch Voertuig Informatiesysteem)

Het snel vinden van een openbare laadpaal of laadpunt is een onderdeel van  Pitane Mobility EVI wat begin 2019 werd geïntroduceerd voor bedrijven die gebruik maken van elektrische wagens.

Steeds meer taxibedrijven schakelen over op elektrische voertuigen. Een verstandige keuze dat moet gezegd worden, maar dan moet er wel anders gekeken worden naar het doorplannen van wagens. Met EVI biedt Pitane Mobility waardevolle informatie voor uw automatische planning.

Of men nu automatisch de planning van de ritten uitvoert of handmatig, bij elke toewijzing van de opdracht moet de planner met zekerheid kunnen vaststellen dat de actieradius voldoende is om de opdracht te kunnen uitvoeren en de chauffeur, wagen en de klant niet onderweg stil komen te staan.

Lees ook  Eisen emissieloos vrachtvervoer kansloos zonder laadpalen

Bij elektrische auto’s praten we niet meer over ‘liter per honderd kilometer’, zoals bij normale auto’s, maar over ‘kilowatuur per honderd kilometer’ (kWh/100km). Vrijwel de meeste elektrische auto’s kunnen met 15 kWh tot 100 kilometer afleggen, het energieverlies ligt bij de elektrische auto dan ook erg laag.

Print Friendly, PDF & Email