PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT ES SV

Tribus pakt groot uit op Busworld met de elektrische stadsbus Movitas


Voor het 4de jaar op rij is het Nederlandse bedrijf Tribus aanwezig op Busworld 2019. Dit jaar staat Busworld voor Tribus in het teken van 3 nieuwe productlanceringen: De elektrische stadsbus de Movitas, de Civitas Economy op basis van een VW Crafter en de vernieuwde TrilfexAIR vloer 2.0. Reden genoeg dus om een kijkje te nemen.

Tribus staat in de markt bekend als innovator en ook dit jaar tonen zij hun innovatiekracht door de lancering van 3 nieuwe producten. Het ontwerp voor de elektrische stadsbus de Movitas stond eerder dit jaar al in de finale van de Nederlandse Automotive Innovation Award. 

Bijzonder aan deze midi stadsbus zijn de vele duurzame toepassingen zoals elektrische aandrijving, vierwielbesturing, warmtepompsysteem en dubbelglas met hoge isolatiewaarde. Deze maatregelen zorgen voor een laag energieverbruik voor een maximale actieradius. Het eerste demomodel is te bezichtigen op Busworld.

Lagevloerbus Civitas Economy

Ook de Civitas Economy is te bekijken op Busworld. Deze lagevloerbus wordt ontwikkeld op basis van een VW Crafter lengte 4, hoogte 3. De standaard uitvoering zal beschikken over acht zitplaatsen en één rolstoelplek. De Civitas Economy heeft panoramaruiten voor een goed uitzicht en is toegankelijk via brede metrodeuren die de chauffeur via het dashboard kan bedienen. Bijzonder aan deze ombouw is de toepassing van het geïntegreerde rolstoelvastzetsysteem TriflexAIR. Dit systeem is volledig weggewerkt in de vloer en is eenvoudig en snel in gebruik. De Civitas Economy wordt ontwikkeld voor lijndiensten, buurtbussen en contractvervoer en is te berijden met rijbewijs B.
 

Vernieuwde vloer TriflexAIR 2.0

In 2012 introduceerde Tribus het geïntegreerde TriflexAIR vloer systeem. Nu 7 jaar later is het tijd voor een innovatieve doorontwikkeling. TriflexAIR 2.0 gaat bestaan uit een eenvoudiger constructie met modulaire basiselementen en een afdekvloer voor diverse opstellingen. Dealers krijgen de beschikking over een lichtere vloer welke geschikt is voor verzending en flexibel bouwen.

Nieuwsgierig geworden?

Bezoek Tribus in hal 9 op stand 905 tijdens Busworld 2019 van 18 – 23 oktober.

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
De poorten van de Efteling in Kaatsheuvel mogen weer open

De Efteling streeft ernaar om op woensdag 20 mei 2020 haar deuren weer te openen (lees verder)

KLM verplicht mondkapjes ongeacht de richtlijnen RIVM

Ongeacht de richtlijnen van het RIVM die voor de Nederlandse regering de basis vormen van (lees verder)

Minister herdenkt op 4 mei op Nationaal Ereveld Loenen

Op maandag 4 mei 2020 legt minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS (lees verder)

VDL Groep verloor busorder aan Chinees staatssteun bedrijf

Dat busbouwer VDL Groep een busorder verloor aan een Chinees bedrijf viel destijds niet in goede aarde bij leden van (lees verder)

0 reacties op “Tribus pakt groot uit op Busworld met de elektrische stadsbus Movitas

Geef een reactie