Het CBR heeft het zo druk, dat het vaak niet lukt om de gezondheidsverklaringen op tijd te beoordelen en gaat nu meer experts aantrekken om de trage procedure te versnellen, dat meldt RTL nieuws.

Minister Van Nieuwenhuizen kondigt aan alles scherp in de gaten te houden en erop toe te zien dat de voorgestelde maatregelen door het CBR worden uitgevoerd. Eerder riep ze de instelling al op orde op zaken te stellen.

Maanden wachten op verlenging na een herkeuring.

Op aandringen van verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen zegt het CBR ervoor te zorgen dat op korte termijn het aantal experts kan worden uitgebreid, dat er efficiënter zal worden gewerkt en dat ook op de lange termijn alles in orde is.

Het CBR noemt deze mensen ‘medisch adviseurs’. Die kunnen beslissen of burgers medisch gezien nog geschikt zijn te rijden. De problemen die burgers ondervinden bij het CBR komen vooral doordat het niet lukt de gezondheidsverklaringen op tijd te beoordelen.

Het CBR krijgt steeds meer schadeclaims van ouderen die al maanden zitten te wachten omdat hun rijbewijs niet wordt verlengd. Ondertussen maken de wachtenden extra kosten voor hun vervoer.

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Jonge bestuurders achter het stuur van zware voertuigen een gevaarlijke koers