Print Friendly, PDF & Email

Ook voor parkeren geldt dat het vaak als een lastig klusje wordt gezien maar dat niet per se zelf hoeft te worden uitgevoerd. Parkeerassistenten aan hotels zijn handig op onbekende plaatsen, maar als het aan Mercedes-Benz is ligt hebben ze ook hun langste tijd gehad.

Bosch en Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, hebben een nieuwe parkeerhulp ontwikkeld. Het volstaat om tot vlak na de slagboom te rijden, vervolgens een paar keer op het scherm van de smartphone tikken en zo de bestuurderloze parkeerfunctie te activeren.

Valet parking met een smartphone, want dit onmisbare kleinood is weer eens tot iets in staat waarvan we überhaupt niet wisten dat we het nodig zouden hebben.

Parkeergarage van het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.

Niet langer zoeken naar vrije plekken in de garage want er wordt voor je naar een plek gezocht.   De auto parkeert vervolgens geheel zonder hulp op een beschikbare plek. Het gaat dus om niveau 4 van autonoom rijden, waarbij de auto zelfrijdend is in een afgebakend gebied.

De autoriteiten hebben toestemming gegeven waardoor er zelfs geen veiligheidsbestuurder – dat klinkt als een commissariaatsfunctie – nodig is.  Om het werkend te krijgen is de parkeergarage volgehangen met sensoren, de auto is dan zelfs niet gebonden aan een bepaalde verdieping.

Foto: mbPassionblog
Lees ook  Autonoom: ID. Buzz AD zet nieuwe norm samen met Mobileye