Print Friendly, PDF & Email

Binnenkort kunnen inwoners van Fortaleza, de vijfde stad van Brazilië, voor openbaar vervoer niet alleen betalen met een bankpas of creditkaart maar eveneens met Bitcoin. Meer dan 2,5 miljoen mensen die zo in aanraking kunnen komen met cryptovaluta.

Het nieuws kwam afgelopen week naar buiten via de lokale nieuwswebsite O Povo. De OV-organisatie CooTraps gaat de mogelijkheden uitbreiden om voor de geleverde diensten te betalen. Naast credit- en debitcards kunnen passagiers ook “cryptovaluta als Bitcoin” gebruiken. Het nieuwe systeem moet voor het einde van dit jaar in gebruik genomen zijn.

Volgens het nieuwsbericht zijn de nieuwe betaalmogelijkheden erop gericht om meer klanten aan te trekken, en om “bureaucratie binnen het systeem te verminderen”.

“We verwachten een grotere toestroom van mensen, en we gaan het makkelijker maken voor passagiers”, aldus Carlos Robério Sampaio, CFO van CooTraps.

Zoals gebruikelijk is er een (mobiele) applicatie nodig om met cryptovaluta te kunnen betalen. Gebruikers scannen een QR-code en ronden daarna de transactie af op hun eigen apparaat. Eerder kwam soortgelijk nieuws uit Argentinië. Daar kan in het hele land betaald worden met cryptovaluta voor het gebruik van het OV.