Print Friendly, PDF & Email

Op zaterdag 3 augustus staat er in Frankrijk volgens de verkeerspolitie meer dan 800 kilometer file. Er staan niet alleen in zuidelijke richting veel lange files, ook terugkerende vakantiegangers moeten veel geduld hebben. 

Volgens de ANWB begint de drukte al op vrijdag 2 augustus vanaf het middaguur en pas tegen het eind van de avond wordt dat minder. De zwarte zaterdag start met files voor zonsopgang op de A6/A7, de Route du Soleil. Niet veel later loopt het verkeer ook vast op de A10 tussen Parijs en Tours en bij Poitiers richting Bordeaux. Ook zullen er lange wachttijden ontstaan bij de Mont Blanctunnel in de N205 op de grens met Italië. 

Wil je de grootste drukte vermijden, vertrek dan pas zaterdag na 10.00 uur vanuit Nederland. Nog beter is het om pas op zondag op weg te gaan. Er zijn alternatieve routes naar het zuiden van Frankrijk. Deze zijn minder druk dan de Route du Soleil, zoals de meest centraal gelegen A20 of de A71/A75.

In Duitsland wordt het ook erg druk. Vooral op de wegen rond Stuttgart, Neurenberg en München loopt het vast. Maar ook in het noorden bij Bremen en Hamburg. Daarbij wordt op veel plaatsen in Duitsland aan de weg gewerkt. Dat zorgt voor extra oponthoud.

In Oostenrijk zijn het vooral de Fernpasroute (B179) in Tirol en de A10/A11 Salzburg-Villach- Slovenië waar vakantiegangers dit weekend veel vertraging oplopen. De Karawankentunnel in de A11 is een knelpunt richting Slovenië, met wachttijden van meer dan een uur. Op de A4Wenen – Boedapest wordt het druk door de bezoekers aan de Grote Prijs van de Formule 1 in Boedapest. 

Lees ook  Accijnstoerisme: bus naar belastingparadijs is het uitje voor de roker

Lees ook: Pitane Mobility biedt dynamische wagenplanning met actuele verkeersinformatie

Grote drukte tolpoortjes