PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Faillissement voor elektrische deelfietssysteem Gobike in Rotterdam


Het Rotterdamse fietsverhuurbedrijf Gobike is failliet. Eerder werd al uitstel van betaling aangevraagd. Twee jaar geleden kwam Gobike naar Rotterdam met de elektrische deelfietsen. De fiets kwam na de introductie van de oBike, het eerste deelfietssysteem in Rotterdam. Op 5 augustus werd aan Gobike Nederland B.V. voorlopige surseance verleend. Als bewindvoerder werd mr. R.C.M. van Moorsel aangesteld.

Gobike won in 2014 een aanbesteding die was uitgeschreven om de bereikbaarheid in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te verbeteren. De bewindvoerder onderzoekt nu hoe ernstig de problemen zijn en of een faillissement nog voorkomen kan worden. 

Twee jaar geleden kwam Gobike naar Rotterdam met de elektrische deelfietsen. De fiets kwam na de introductie van de GoBike, het eerste deelfietssysteem in Rotterdam. Deze grijs-gele fiets wekte veel ergernis bij Rotterdammers, omdat de fiets overal mocht worden achtergelaten en werd om die reden ook wel de ‘smijtfiets’ of ‘zwerffiets’ genoemd. De Nederlandse vestiging van GoBike ging vorig jaar failliet. 

Gobike heeft in Rotterdam 21 vaste deelfietsstations, waardoor de fiets niet -net als de GoBike en Mobike- rondzwerft door de stad. Een klein aantal fietsen staat momenteel nog bij de vaste deelstations geparkeerd, onduidelijk is of die nog gebruikt kunnen worden.

In Rotterdam worden ook deelfietsen aangeboden door Mobike, Donkey Republic en Flickbike. De crediteurenvergadering op 19 november 2019 om 15:00.

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Multinationale TUI Group schrapt wereldwijd ruim 8000 banen

Het Duits-Britse reisconcern TUI Group laat weten dat het door de gevolgen van de coronacrisis wereldwijd (lees verder)

Meest vervuilende wagens komen Gent niet meer binnen

De meest vervuilende auto's mogen Gent niet meer binnen vanaf 1 januari 2020. Drie jaar geleden besliste Gent om op (lees verder)

Begroting lonen amper de helft van looneis vakbonden

Zoals uit de begroting blijkt zullen naar verwachting de cao-lonen in 2019 en 2020 met 2,5 procent stijgen. De lonen (lees verder)

Grondpersoneel KLM kondigt weer staking aan

Vrijdagnacht verlieten FNV en andere bonden zonder resultaat het cao-overleg met de luchtvaartmaatschappij. De vakbond eist onder meer een forse (lees verder)

0 reacties op “Faillissement voor elektrische deelfietssysteem Gobike in Rotterdam

Geef een reactie