PITANE.BLUE - ALLE NIEUWS OVER MOBILITEIT

Faillissement Zoetermeerse rijschool laat niet zien dat er wildgroei is aan rijscholen


De Minister drs. C. van Nieuwenhuizen Wijbenga deelt de mening van Van Dijk (PvdA) en het lid Dijkstra (VVD) over het faillissement van de Zoetermeerse verkeersschool niet dat dit faillissement laat zien dat er een wildgroei is aan rijscholen en dat daar iets aan gedaan moet worden.

Het ondersteunen van de leerlingen waarvan het rijexamen al gepland was nog afrijden vind de Minister geen taak van haar departement om gezamenlijk met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) te kijken of er een oplossing te vinden is voor de gedupeerden.

“Een faillissement is eerst en vooral een privaatrechtelijke aangelegenheid. De overheid heeft hier geen rol in. Geplande examens worden door het CBR afgenomen zolang er dekking is”, aldus de Minister in antwoord op gestelde vragen in een Kamerbrief van 8 augustus 2019.

Gedupeerden kunnen hun vordering, vergezeld van bewijsstukken, indienen bij de curator. De vordering wordt in een later stadium geverifieerd.
De curator ontvangt nog dagelijks aanmeldingen van vorderingen. Deze vorderingen zullen worden geplaatst op de lijst van voorlopig erkende schulden, maar zullen later nog moeten worden geverifieerd.

Minister van Nieuwenhuizen
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Faillissement Zoetermeerse rijschool laat niet zien dat er wildgroei is aan rijscholen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *