PITANE.BLUE is onderdeel van Pitane Mobility

DVG lid Taxi Ordelman Epe B.V. opnieuw failliet


Opnieuw een faillissement voor een van de DVG leden. Op woensdag 28 augustus 2019 is Taxi Ordelman Epe B.V. te Epe door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Het bedrijf van Evertjan Ordelman ging in 2016 ook al failliet, maar destijds maakte hij een doorstart onder een iets andere naam.

Volgens Gerretsen had de Belastingdienst eerder dit jaar beslag laten leggen op de rekeningen van het taxibedrijf. Per 1 juli zou Ordelman ook een belangrijk contract zijn kwijtgeraakt. Volgens König is het faillissement aangevraagd door het pensioenfonds.

Opnieuw zijn de chauffeurs de dupe.

,,Verder heb ik nog geen zicht op de totale schuldenlast. Wel weet ik dat er nu negen personeelsleden in dienst zijn bij het bedrijf.’’ De curator zal vrijdag beslissen of de activiteiten van het vervoersbedrijf gestaakt worden of dat doordraaien zin heeft in afwachting van een doorstart.

Hoofdaannemer doet het voor weinig en onderaannemer voor nog minder.

Naast vele bedrijven die opgingen in overnames en andere constructies namen we de afgelopen tijd door faillissement afscheid van ondermeer City-Tax Kerkrade B.V., Schreurs Personenvervoer B.V, De Roo Taxi & Autoverhuur, Schuil Personenvervoer, Taxi De Hart B.V. en Verhoef Personenvervoer B.V. Al deze bedrijven hadden met elkaar gemeen dat het allemaal franchisenemers waren van het landelijk opererende De Vier Gewesten (DVG)

Taxi Ordelman verzorgde personenvervoer in de regio Zwolle, Deventer en Apeldoorn.  Het vervoer concentreerde zich voornamelijk in de plaatsen Heerde, Wapenveld, Epe, Oene, Emst, Vaassen en Apeldoorn.

Als curator werd aangesteld advocaat Bavo König.

Lees ook: Veel franchisenemers gaan failliet, openlijk vragen over de franchise formules

Zutphen
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties op “DVG lid Taxi Ordelman Epe B.V. opnieuw failliet

Paul van den Berg

Hopelijk nu de juiste doorstart en met mij er bij als nieuwe chauffeur moet dat lukken. Zonder gekheid, bij deze mensen straalt de ervaring er van af als hun tweede natuur. Ordelman is per slot van rekening opgegroeid in het taxibedrijf dat gestart is door zijn vader en dat geldt nu ook weer voor zijn zoon.

Reageer
Paul van den Berg

Maar….voor mij een waarheid als een koe…
Wanneer je bij een schemerlamp de stekker er uit trekt , doet ie het niet meer.
En dat geldt ook voor de werknemer en het loon.
Dat is en blijft in deze wel een punt !

Reageer
Paul van den Berg

Het volgende stukje zal eigenlijk moeten gaan over “vertrouwen”.

(( Overigens niet door “mij” geschreven want voor mij is het nu weer de hoogste tijd om wat minder te praten en wat meer te doen ,want immers…het enige wat telt, is datgene wat er in de praktijk gebeurt.
En bovendien is deze schrijfruimte bedoeld voor iedereen ))

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *