Print Friendly, PDF & Email

Wellicht sta je er niet bij stil wanneer een bedrijf software op de markt brengt voor mobiliteit dat alles moet kloppen. Niet alleen de software moet doen wat men er van verwacht maar ook over marketing moet worden nagedacht. 

Evi Saey is al ruim 10 jaar lang het gezicht van de Pitane Mobility software in Nederland en België. Iedereen die de software opstart krijgt elke dag haar glimlach te zien en wellicht zet zij iedereen op een vrolijke manier aan het werk aan het begin van de dag.

Een beeldmerk wat meer spreekt dan een logo

Een mobiliteit beeldmerk of logo is een grafische uiting die met een bedrijfs- of productnaam dan wel met een organisatie geassocieerd wordt, zeg maar het marketing gezicht. Bij de lancering van Pitane Mobility werd bewust gekozen om een gezicht te associëren met de software.

Wanneer we schrijven dat Pitane Mobility 10 jaar bestaat wil dit ook zeggen dat Evi 10 jaar het gezicht is en wel in verschillende gedaanten te zien is geweest en onderdeel is geweest van de marketing. 

Zij bedacht niet alleen het beeldmerk, de posters en de banners die op beurzen het gezicht zijn, zij stond zelfs persoonlijk garant voor een marketing gezicht. Bij het bepalen van de netwerk en marketing strategie werd de afgelopen 10 jaar vastgehouden aan het beeldmerk en dit terwijl het logo meerdere keren werd gewijzigd.

Of het nu gaat om een icoon, desktop snelkoppeling, inlogscherm of informatie scherm haar gezicht is herkenbaar geworden. Op beurzen zie je haar terug op banners of folders, in marketingfilmpjes spreekt ze de gebruikers aan“.

Bescherm de beeldrechten

“Als ondernemer investeert men tijd, energie en geld in het bedrijf. Men bouwt een goede naam op en creëert hiermee waarde. Die waarde zit in de handelsnaam van het bedrijf, de naam van het product of dienst, of in het logo. En misschien in alle drie”, aldus Evi. 

Men wil niet dat een ander daar zomaar op meelift. Het is dus zaak de handelsnaam, merknaam en logo te beschermen. Zodat u kunt optreden tegen iemand die ze namaakt of er misbruik van maakt.

Lees ook: Pitane Mobility biedt dynamische wagenplanning

Lees ook  Groen licht voor deelsteps: Antwerpen nodigt aanbieders uit
Evi_Saey
10 jaar lang een beeldmerk
Evi Saey
Evi Saey