De Sloveense Star Alliance-maatschappij Adria Airways had afgelopen maandag een faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Kranj waardoor alle resterende vluchten per direct werden geannuleerd. De afgelopen vijf dagen was de maatschappij intensief op zoek naar oplossingen voor haar ernstige financiële problemen.

De maatschappij is wel een shuttle blijven exploiteren tussen de Sloveense hoofdstad Ljubljana en Frankfurt, de belangrijkste hub voor haar alliantiepartner, Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij wordt verondersteld te hebben betaald om de vluchten voort te zetten.

De luchtvaartmaatschappij vloog met Saab 2000’s naar Lugano, dat alleen voor vliegtuigen in die categorie geschikt is. Vanwege het omvallen van de Sloveense onderneming zit SWISS nu zonder materieel om Lugano te bedienen.

Adria Airways raakt ook SWISS

Het faillissement van Adria Airways raakt ook SWISS. De Zwitserse luchtvaartmaatschappij gebruikte tussen Zürich en Lugano vliegtuigen en bemanningen van Adria, maar ziet zich nu genoodzaakt die route voorlopig te schrappen, met tienduizend gedupeerde passagiers.

De Zwitserse luchtvaartmaatschappij biedt passagiers de optie om de trein te pakken of om te vliegen via Milaan. Er wordt gekeken naar een structurele oplossing, waarbij de trein overigens een goede optie vormt door een nieuw te openen tunnel richting de regio rond Lugano.

Afgelopen maand rampzalig

Adria Airways volgt Thomas Cook Airlines en twee Franse luchtvaartmaatschappijen – XL Airways en Aigle Azur op die de afgelopen maand faillissement aanvraagden. Afgelopen maand is rampzalig voor worstelende reisorganisaties, omdat nieuwe boekingen niet op voldoende niveaus binnenkomen om de vele rekeningen te betalen van de afgelopen zomer.

Lees ook: Thomas Cook failliet, alle boekingen geannuleerd

Lees ook  Eindhovense Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant
Adria Airways
Print Friendly, PDF & Email