De tien finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2019 zijn bekend. De tweede halve finale van het NK werd zaterdag gehouden in het Noord-Brabantse Gilze, op het terrein van bergingsbedrijf Van Eijck Groep. De dag werd gepresenteerd door tv-presentatrice Hélène Hendriks, ambassadrice van de TVM Awards.

Zestig Nederlandse beroepschauffeurs werden getest op onder andere vakkennis, reactievermogen en mentale en fysieke gesteldheid. Aansluitend volgde voor de beste tien deelnemers ook nog een praktijkoefening met een hoge moeilijkheidsgraad. Uiteindelijk wisten vijf beroepschauffeurs een startbewijs te bemachtigen voor de landelijke finale NK Veiligste Chauffeur op zaterdag 26 oktober op het TT Circuit in Assen.

De finalisten zijn: John Kersten (Haps), Alain Voorhout (Geldrop), Danny Henskens (Berghem), René de Baat (Klaaswaal) en Martin Kolff (Dirksland). Vorig weekeinde vond de eerste halve eindstrijd al plaats in het Overijsselse Rijssen, bij transportbedrijf Nijhof Wassink. Daar verdienden de volgende vijf chauffeurs reeds een startbewijs voor de finale: Martijn Hofman (Rijssen), Marco Dijkstra (Leeuwarden), Edwin Maljaars (Voorthuizen), Andre Dillerop (Emmen) en Martijn Klink (Meppel)

Het NK is onderdeel van de TVM Awards, het nieuwe initiatief van TVM verzekeringen ter verbetering van de transport- en verkeersveiligheid. Aan het NK Veiligste Chauffeur 2019 nemen ruim duizend beroepschauffeurs deel. In de eerste online-fase van de competitie hebben zij hun kennis en vaardigheden moeten tonen middels kennistoetsen en reactietests. Daarnaast werd hun rijgedrag gemeten via een mobiele app. De 120 beste chauffeurs kwalificeerden zich voor de twee halve finales. De winnaar van de finale in Assen op 26 oktober verdient – naast de eer en de TVM Award – een reis voor twee personen naar Brazilië.

Televisie-presentatrice Hélène Hendriks, ambassadrice van de TVM Awards

“Ik vond het mooi om te zien hoe betrokken alle deelnemers zijn bij het thema van verkeersveiligheid. Het aantal ongevallen met dodelijke afloop is afgelopen jaar in Nederland helaas weer gestegen. Dat moeten we veranderen en daar hebben alle weggebruikers een rol in. Want bij negentig procent van alle dodelijke ongevallen speelt menselijk gedrag een rol. Om die reden is bewustwording voor veilig rijgedrag zo ontzettend belangrijk. Ik zit zelf heel veel op de weg en zie genoeg gekke dingen om me heen gebeuren, maar ik moet zeggen, ik heb oprecht veel respect en waardering voor vrachtwagenchauffeurs. Ze weten in de praktijk vaak ongelukken te voorkomen, onder andere door goed en tijdig te anticiperen bij onverwachte situaties.”

De TVM Awards NK Veiligste Chauffeur worden mede mogelijk gemaakt door de partners Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Advance Groep.

“Nederlandse beroepschauffeurs behoren tot de veiligste vervoerders van Europa, daar mogen we best trots op zijn. Bij TVM zetten we ons al decennialang in voor transportveiligheid, onder andere via ons preventiebeleid. Het initiatief van de TVM Awards sluit daarbij aan. We werken samen met partners bij wie verkeersveiligheid – net als bij TVM – echt in het DNA zit. Vanuit het collectief willen we uitstralen dat veiligheid op de weg ons allemaal aangaat en tegelijkertijd ook onze waardering tonen aan alle beroepschauffeurs die dag in, dag uit middels veilig transport onze economie draaiende houden”, aldus Frank Woestenburg, manager corporate communicatie TVM verzekeringen.

Lees ook: Eerste finalisten NK Veiligste Chauffeur 2019 zijn bekend

TVM Awards
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email