Print Friendly, PDF & Email

Opnieuw bereikt Ebusco een nieuwe mijlpaal in de doorontwikkeling van emissieloos rijden in het openbaar vervoer. Dit door nieuwe technieken en materialen bij de productie van zijn bussen toe te passen. Hierdoor is de nieuwe bus 33% lichter en kan met een opgeladen batterijpakket afstanden bereiken tot 500 km. Hiermee evenaart Ebusco de radius van dieselbussen, echter zonder de uitstoot en zonder de hoge kosten van brandstof. Maar dan met een veel hoger comfort, betere veiligheid én met meer ruimte voor reizigers.

Ebusco heeft al eerder records verbroken en met de Ebusco 2.2 heeft het al een zeer aantrekkelijke bus in productie. Dit met een batterijpakket van 423 kWh met een range tot 450 km. Met de Ebusco 3.0 legt het bedrijf de lat weer hoger door technieken toe te passen uit de lucht- en ruimtevaart.

Het bedrijf ontwikkelt enkel en alleen elektrische bussen en is daardoor in zijn denken en doen niet afhankelijk van dieseltechnologie en de specifieke beperkingen die dit met zich meebrengt. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een aantal innovaties doorgevoerd waardoor het nu het snelst groeiende en het best verkopende E-bus-bedrijf van Europa is.

Met een multifunctioneel team van experts, afkomstig uit onder andere de luchtvaart, automotive en elektronica, heeft het bedrijf een bus gebouwd die voor een groot deel bestaat uit onderdelen van composiet. Composiet is qua materiaal opgebouwd uit verschillende vezelversterkte kunststoffen. Hierdoor is de bus zelfs 33% lichter dan de Ebusco 2.2 zonder in te boeten op het gebied van robuustheid, stijfheid en veiligheid.

Juist door af te stappen van de traditionele manier van denken zijn veiligheid, toepasbaarheid en comfort enorm toegenomen. Het design is volledig afgestemd op deze nieuwe ontwikkeling, waardoor er nog meer ruimte is voor innovatieve toepassingen. Hierdoor neemt comfort voor zowel de reiziger als de chauffeur enorm toe.

“Deze nieuwe bus markeert het definitieve einde van het dieseltijdperk. Met de Ebusco 2.2 was de zogenaamde Total Cost of Ownership (TCO) van Ebusco al beter dan de dieselbus, met de Ebusco 3.0 staat niets meer in de weg om de verduurzaming van het openbaar vervoer te versnellen. We kunnen de wereld waarin we nu leven nog sneller, schoner, veiliger en gezonder maken”, aldus Peter Bijvelds, CEO Ebusco.

Lees ook: Tribus pakt groot uit op Busworld met de elektrische stadsbus Movitas