Vandaag schrijft het NRC dat SchipholTaxi vrijdag een kort geding heeft aangespannen tegen NRC naar aanleiding van twee publicaties over het taxibedrijf een week eerder. NRC geeft aan in de zaak met meer dan zestig betrokkenen te hebben gesproken.

In de artikelen wordt volgens het NRC beschreven hoe SchipholTaxi aangesloten taxichauffeurs in 2014 om grote sommen contant geld vroeg in ruil voor een voorkeurspositie binnen de taximarkt op Schiphol. De bedragen liepen in sommige gevallen op tot duizenden euro’s in contant geld.

De directeur van het bedrijf, Gamis el Bouakili, denkt dat de krant onvoldoende bewijzen heeft aangedragen dat SchipholTaxi taxichaffeurs om geld heeft gevraagd. El Bouakili meent dat met de publicaties zijn naam en reputatie zijn geschaad. Hij eist van het dagblad dat zij een rectificatie in de papieren krant plaatst en de artikelen van het internet verwijdert.

Naast SchipholTaxi laat ook BIOS Groep woordvoerder gegevens corrigeren

Eerder deze week werd ook het Personenvervoer Magazine er op attent gemaakt dat de publicatie foutief was. De BIOS-groep reageerde op de foute gevolgtrekking van de betrokken NRC-journalisten. Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan dat het hier om een foute voorstelling van zaken gaat.

Het is niet zo dat het bij de in het NRC-artikel genoemde betalingen van €15.000 à €25.000 om ritten gaat, maar over de aankoop van al wat oudere Volkswagenbusjes op gas, onderdeel van perceel 4 in de oorspronkelijke aanbesteding.

Verder gaf de BIOS-woordvoerder nog aan dat het bedrijf volledig achter het door Schiphol toegezegde onderzoek staat. “Als er daarbij gevallen van fraude naar voren komen, dan nemen wij – indien het ons betreft – gepaste maatregelen.”

De aanklacht tegen NRC van de SchipholTaxi-directeur Gamis el Bouakili, tevens ex-hoofdagent, wordt een nieuw hoofdstuk in deze smeergeldaffaire volgens het NRC. SchipholTaxi is een van de drie taxibedrijven die op de luchthaven mogen werken.

Lees ook: BIOS-groep naar nieuw hoofdkantoor in Rotterdam

Personenvervoer Magazine
gelezen in Personenvervoer Magazine
Print Friendly, PDF & Email