Print Friendly, PDF & Email

Om nog beter te kunnen inhaken op de individuele en steeds veranderende mobiliteitswensen van de consument introduceert Mercedes-Benz Select & Drive. Een overkoepelende merknaam voor alle financiële producten en mobiliteitsdiensten van Mercedes-Benz, die inspelen op een brede maatschappelijke trend naar huren, leasen of delen van producten. Select & Drive biedt de mogelijkheid een mobiliteitsoplossing uit te werken, die het beste past bij de mobiliteitsbehoefte van dat moment en de klant volledig ontzorgt. Hij moet alleen een keuze maken en is vervolgens meteen mobiel.

Mercedes-Benz maakt momenteel een fundamentele transformatie door van autofabrikant naar aanbieder van mobiliteitsservices. Deze bedrijfsstrategie voor toekomstige mobiliteit is gebundeld onder de term CASE: C van Connected, A van Autonomous, S van Shared & Services en E van Electric & Emission-free. Het doel is om klanten intuïtieve mobiliteit te bieden door alle vier strategische CASE-pijlers op een slimme manier te combineren. Op deze manier wil Mercedes-Benz een actieve rol spelen in de snel veranderende en complexe auto-industrie.

Toename leaseproducten

Al jarenlang vindt er een verschuiving plaats van het bezitten of kopen van een auto naar het gebruik ervan. Dat is ook terug te zien in de vraag naar private leaseauto’s dat een enorme vlucht heeft genomen. In 2016 reden er volgens cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) 64.000 private leaseauto’s rond. Dit aantal steeg in 2017 met 61 procent tot 103.000 en in 2018 met 46 procent tot 150.000. Ook Mercedes-Benz ziet een duidelijke groei bij zijn leaseproducten. Het merk met de ster constateert met name een toenemende populariteit in het premium segment en verwacht in 2019 een grote stijging van het aantal nieuw afgesloten private leasecontracten ten opzichte van 2018.

Lees ook  Rijkspersoneel: groen licht voor duurzamer reizen en fietsen wordt beloond

Select & Drive

Door de maatschappelijke trend naar huren, leasen of delen van producten zal de mobiliteit van de toekomst flexibeler zijn dan ooit tevoren. Select & Drive speelt hierop in, brengt alle financiële diensten samen en biedt op termijn een breed scala aan intelligente en emotionele mobiliteitsoplossingen. Aanvankelijk omvat Select & Drive drie leaseproducten: operationele lease, financiële lease en private lease. 

Bij operationele lease betaalt een ondernemer een vast bedrag per maand voor het gebruiksrecht van de auto en ligt de restwaarde volledig bij Mercedes-Benz. Aan het eind van de overeenkomst kan de ondernemer het voertuig houden of overnemen conform de vooraf afgesproken koopoptie. Ook bij financiële lease kiest de zakelijke klant voor een vast bedrag per maand. 

Na het voldoen van de laatste termijn wordt het voertuig eigendom van de klant. Bij de keuze voor private lease rijdt een consument voor een vast bedrag in een Mercedes-Benz. Dat is inclusief verzekering, pechhulp, wegenbelasting, onderhoud en reparatie. Alleen brandstof en eventuele boetes betaalt de klant zelf.

De keuze voor een mobiliteitsoplossing binnen Select & Drive is gemakkelijk en overzichtelijk. Eerst wordt het voertuig geselecteerd. Vervolgens kan het leaseproduct met de looptijd, het aantal kilometers per jaar en eventuele additionele servicecomponenten worden gekozen.

Ter gelegenheid van de introductie van Select & Drive biedt Mercedes-Benz tot en met 31 december 2019 bij private lease en operationele lease aantrekkelijke tarieven aan op de A-Klasse, GLA en C-Klasse. 

Lees ook: 

Valet parking is volgens Mercedes binnenkort parkeren zonder menselijke hulp

Mobiliteitsoplossingen op maat
Lees ook  Rijkspersoneel: groen licht voor duurzamer reizen en fietsen wordt beloond