Afgelopen donderdag werd aan Mobility Id B.V. Broek op Langedijk, het bedrijf van Dusseldorp Beheer B.V. en bekend van de website taxiboeken.nl, voorlopige surseance verleend. Vandaag werd het bedrijf reeds failliet verklaard waardoor wellicht een van de grootste schuldeisers met lege handen komt te staan.

Taxiboeken is een boekingsplatform voor het online reserveren en betalen van taxiritten. Het platform werd een jaar of vijf geleden uit een project voor de rijksoverheid opgericht. Het bedrijf heeft altijd gewerkt voor gerenommeerde partijen zoals het Ministerie van Defensie en beschikt over een landelijk netwerk van vervoerders.

opgezet in een project voor de rijksoverheid

Het bedrijf Mobility ID van Ruud Dusseldorp en Fred Winkel nam in september 2015 het online platform taxiboeken.nl over van Jan de Wit Group. Taxiboeken.nl werd opgezet in een project voor de rijksoverheid en was de eerste jaren best succescol. In 2017 nam investeringsmaatschappij Scheybeeck een deel van de aandelen van Mobility ID over om zo de dienst naar een hoger plan te helpen tillen.

Het bedrijf MobilityID was zelfs een seizoen zichtbaar op de LED boarding van een groot aantal Eredivisie wedstrijden. Zowel op de boarding langs het veld als achter en naast het doel. Dit leverde een grote naamsbekendheid op. In combinatie met een intensieve online marketingcampagne genereerde dit vele nieuwe klanten vor taxiboeken.

moeilijk om slagkracht te behouden

Toch bleek het de laatste tijd moeilijk om deze slagkracht te behouden en was het de laatste tijd lastig om te blijven innoveren waardoor zelfs verzoeken van digitale koppelingen met vele bedrijven uitbleven. Ook klanten waren niet mals in de reviews waardoor het bedrijf slechts een 2,7 scoorde in de kwaliteitsbeoordeling. MobilityID ging onlangs nog een samenwerking aan met Succesparken. Een organisatie met acht bungalow- en ­recreatieparken verspreid over Nederland en Duitsland.

Hoewel uitstel van betaling voor MobilityID en taxiboeken.nl niet onmiddellijk tot een faillissement moest leiden is dit in de meeste gevallen wel de voorbode. In het geval van MobilityID was dit binnen de 24 uur. A.H.J. Dunselman van Schenkeveld Advocaten is aangesteld als curator in dit faillissement. De laatste deponering van de jaarrekening gebeurde over het boekjaar 2017.

Lees ook: Voor de feestdagen een taxi boeken met Pitane Arrive

klachtenmeldpunt taxi
Ruud Dusseldorp
Print Friendly, PDF & Email