Print Friendly, PDF & Email

Vanaf 1 januari 2020 komt er een eind aan de huidige samenwerking tussen de vervoerders en Zilveren Kruis. De verzekerden werden de afgelopen jaren veilig en met veel zorg vervoerd door vele tientallen vervoersbedrijven. Vanaf 1 januari 2020 gaat Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN) het taxivervoer voor Zilveren Kruis verzorgen. 

Vandaag werden alle vervoerders op de hoogte gebracht van de voorgenomen aanpassingen. ZCN is voor Zilveren Kruis eindverantwoordelijk en neemt de ritintake, informatieverstrekking, kwaliteitsbewaking en administratieve afhandeling voor haar rekening vanaf 2020.

Voor de uitvoering van het vervoer maakt ZCN gebruik van een wijdvertakt en stabiel netwerk van vaste vervoerders in heel Nederland. In de meeste gevallen heeft ZCN reeds afspraken gemaakt met de vervoerders om ook in 2020 voor de Zilveren Kruis verzekerden het vervoer te verzorgen.

Declaraties van 2019 tot uiterlijk 7 februari 2020 indienen

De huidige vervoerders kunnen tot uiterlijk 7 februari 2020 de declaraties over 2019 indiennen. Na deze datum is het niet meer mogelijk om declaraties bij Zilveren Kruis in te dienen. Rond 10 februari 2020 draait Zilveren Kruis de laatste run over 2019. Het VAIS systeem zal vanaf 1 maart 2020 volledig worden afgesloten en is dan niet meer voor zowel Zilveren Kruis en vervoerders.

De verzekerden van Zilveren Kruis met een lopende machtiging werden middels een brief geïnformeerd. In deze brief geeft de verzekeraar aan dat deze lopende machtiging geldig blijft en zij voor ritten in 2020 bij ZCN terecht kunnen.

Lees ook: ZCN landelijke dienstverlener voor Zilveren Kruis

Rolstoelvervoer ZCN